Dviratininkai surėmė pečius

Sausio 23-ąją Klaipėdoje paskutinius reikalingus parašus ant sutarčių sudėjo ir sąjungą įteisino dviračių sporto klubas „Velostreet“, Lietuvos dviračių pasaulyje geriau žinomas kaip Vasarė-Kenda Team komanda, ir naujai susikūrusi, profesionalaus dviratininko Darijaus Džervaus vadovaujama „Džervaus dviračių akademija“.

Komandos surėmė pečius bendram tikslui – dviračių sportui populiarinti.

„Negalime sėdėti rankų sudėję, turime kažką daryti, Mes, dviratininkai, negalime leisti, kad dviračių sportas Lietuvoje pradėtų merdėti“, – apie vieną iš priežasčių, kodėl reikėjo sujungti pajėgas, sako D. Džervus.

Naujosios komandos steigėjai stengėsi sukomplektuoti stiprią, patyrusių sportininkų ekipą ir dabar, kai visi taškai ant i jau sudėti, galima pasidžiaugti, kad planas pavyko: komandoje – ne vienas garsus Lietuvos dviratininkas. Beje, vieni jų atstovavo Lietuvos nacionalinei rinktinei įvairiuose čempionatuose ir tarptautinėse varžybose, kiti – profesionalų ir mėgėjų komandoms užsienyje.

Sportininkai – šalyje ir užsienyje

„Vasarė-Madaris team“ marškinėlius vilkės vienuolika sportininkų, kurie jau dabar intensyviai ruošiasi sezonui. Nors komandos būstinė įsikūrusi Klaipėdoje, dauguma dviratininkų – ne klaipėdiečiai, o kai kuriems dviratininkams į varžybas teks parvykti net iš užsienio.

Iš Utenos kilęs buvęs profesionalus dviratininkas Martynas Maniušis atstovavo ne vienai Belgijos komandai ir ne kartą vilkėjo Lietuvos rinktinės marškinėliais. Uostamiestyje gyvenantis ir pedalus ten minantis Mindaugas Striška – buvęs profesionalus dviratininkas, šiame sporte jau 18 metų. Alytiškis Žydrūnas Savickas iki šiol lenktyniauja mėgėjų komandoje Prancūzijoje, į varžybas atvyks tiesiai iš ten.

Prie komandos prisijungs ir Darijus Džervus, šiuo metu atstovaujantis kontinentinei Naujosios Zelandijos komandai – „Champion System Conti Team“, kuri bazuojasi Belgijoje. Prie naujosios komandos prisijungė užsienio mėgėjų komandoms atstovavę klaipėdiečiai Marius Gadliauskas, Donatas Gedrimas, šiaulietis Žilvinas Linkus ir uteniškis Arnoldas Valiauga.

Šiame vyrų dviratininkų būryje – ir viena moteris – pakruojietė Rasa Užkuraitytė, buvusi Lietuvos moterų dviračių sporto rinktinės narė.

„Surinkome pajėgią komandą, todėl tikimės laimėti kuo daugiau lenktynių. Norime pasiekti kuo geresnių rezultatų“, – apie „Vasarė-Madaris team“ tikslus sako kitas jos steigėjas Rytis Paulikaitis.

Šiuo metu „Vasarė-Madaris team“ jau intensyviai ruošiasi naujam sezonui. Pirmosios plento dviračių varžybos – jau balandį Birštone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)