Vyrų vienetų kategorijoje Lietuvos badmintono čempiono titulą sėkmingai apgynė Kęstutis Navickas, finale 2:0 (21:7, 21:12) nugalėjęs antrąją Lietuvos raketę Povilą Bartušį. K. Navickas, atstovaujantis Kauno badmintono klubui, planetos geriausių badmintonininkų reitinge šiuo metu užima 83 vietą.

Mažajame finale susitiko Vilniaus badmintono akademijos atstovas Ramūnas Stapušaitis ir Mindaugas Dabašinskas iš Kauno badmintono klubo. Po permainingos kovos pergalę 2:1 (21:18, 11:21, 21:15) šventė R. Stapušaitis .

Moterų vieneto kategorijoje Lietuvos čempionės titulą apgynė Akvilė Stapušaitytė (Kauno badmintono klubas), finalinėje kovoje 2:0 (21:14 21:10) pranokusi klaipėdietę Gerdą Voitechovskają. A. Stapušaitytė planetos geriausių badmintonininkių reitinge užima 95 vietą. Praėjusių metų vicečempionė Vytautė Fomkinaitė liko trečia. Ji mažajame finale 2:0 (21:15, 21:14) nugalėjo Rebeką Aleksevičiūtę.

Įdomi kova vyko vyrų dvejetų kategorijoje. Praėjusių metų čempionų pora P. Bartušis ir Alanas Plavinas šiais metais išsiskyrė ir šių metų Lietuvos čempionate žaidė su kitais partneriais. Tai nesutrukdė abiem žaidėjams vėl patekti į čempionato finalą. Finale žaidė P. Bartušio ir K. Navicko pora su A. Plavino ir Karolio Eimutaičio duetu. Čempionų titulą iškovojo P. Bartušis ir K. Navickas – 2:0 (21:12, 21:14).

Trečioje vietoje liko klaipėdiečiai Ignas Reznikas ir Kazimieras Dauskurtas, kovoje dėl bronzos 2:0 (22:20, 21:19) įveikę Tauragės sportininkus Renaldą Šilerį ir Lauryną Sparnauskį.

Panaši intriga susiklostė ir moterų dvejetų kategorijoje. Praėjusių metų čempionių porą A. Stapušaitytė ir Vytautė Fomkinaitė šiais metais taip pat išsiskyrė. A. Stapušaitytė žaidė poroje su Ligita Žukauskaite, o V. Fomkinaitė su klaipėdiete Gerda Voitechovskaja. Abi minėtos poros susitiko čempionato finale. Pergalę rezultatu 2:0 (21:18, 21:18) šventė A. Stapušaitytė ir L. Žukauskaitė.

Sidabro medaliais pasipuošė V. Fomkinaitė ir G. Voitechovskaja. Mažajame finale turėjo kovoti Vaiva Žymantaitė ir Elžbieta Bajorinaitė su Erika Noreikaite ir Indre Starevičiūte. Deja, kova neįvyko dėl anksčiau čempionato metu V. Žymantaitės patirtos traumos. Čempionato bronzos medaliai atiteko kaunietėms E. Noreikaitei ir I. Starevičiūtei.

Be intrigos neapsiėjo ir mišrių porų finalas. Finale susitiko praėjusių metų čempionato finalininkai A. Stapušaitytė su broliu Ramūnu Stapušaičiu bei V. Fomkinaitės ir P. Bartušio duetas. Šiais metais A. ir R. Stapušaičiams nepavyko apginti čempionų titulo. Finalinėje kovoje jie buvo priversti pripažinti priešininkų pranašumą - 0:2 (15:21, 17:21). Itin atkakli kova vyko dėl trečiosios vietos. Pergalę ir bronzos medalius iškovojo K. Eimutaičio ir Gabijos Narvilaitės pora.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)