Lietuviams įvarčius pelnė Markas Kaleinikovas (15:04 min.), Deividas Četvertakas (22:55), Edvinas Boroška (46:44) ir Edgaras Protčenka (49:15).

Olandų gretose pasižymėjo Guusas van Nesas (47:29).

Lietuvos rinktinės vartininkas Artūras Pavliukovas atrėmė 32-u varžovų metimus iš 33-jų. Lietuvių triumfą stebėjo pilnutėlė 1808 žiūrovus talpinanti Elektrėnų arena.

Lemiamą mačą mūsiškiai šeštadienį žais su vengrais. Pergalės atveju Lietuva iškops į I divizioną, o po nesėkmės pasipuoš sidabro medaliais. Į dvikovą su Vengrija prekyboje liko vos 134 bilietai, tad organizatoriai planuoja įrengti 80 papildomų stovimų vietų.

Rungtynių eiga

Lietuvos rinktinė šioje dvikovoje vertėsi be vieno rezultatyviausių komandos žaidėjų Iljos Četvertako, kuris dvikovoje su Kroatija patyrė peties traumą. Lietuviai aktyviai pradėjo dvikovą ir antras penketukas jau pirmo pasirodymo ant ledo metu susikūrė dvi progas įvarčiui pasiekti.

Lietuviai kūrė progas prie varžovų vartų, tačiau įvarčio nebuvo, o įtampą prie savųjų susikūrė patys, kai liko trise prieš keturis varžovus. Tačiau ir šios sunkios minutės šeimininkams buvo įkandamos, po kurių jau varžovai prasižengė ir Lietuvos rinktinė savo šanso nepaleido. Po itin gražios kombinacijos daugumoje M. Kaleinikovas (Dominykas Bogdziulis, Edgaras Protčenka) pelnė pirmą rungtynių įvartį.

Lietuviai kėlinio pabaigoje įgijo kiekybinę persvarą ir sukūrė idealią progą Kostui Gusevui, tačiau šis kirto tiesiai į vartininką. Lietuvos rinktinės drausmė ir toliau šlubavo - po pirmo kėlinio pabaigą skelbiančio švilpuko 2 baudos minutes užsidirbo D. Bogdziulis.

Lietuvos rinktinė apsigynė ir antro kėlinio pradžioje mažumoje, o netrukus po gražaus Viliaus Krakausko reido šio smūgį pakartojo D. Četvertakas.

Persvarą didinti galėjo Emilijus Krakauskas, tačiau po jo gražaus reido ir smūgio ritulys atsitrenkė į skersinį.

Individualų meistriškumą pademonstravo ir G. van Nesas, po kurio reido rinktinę gelbėjo vartininkas A. Pavliukovas. Vartų sargui teko ir dar kartą demonstruoti savo sugebėjimus, o olandai buvo priversti griebtis už galvų po neišnaudotų progų.

Kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė pelnė įvartį kartu su sirena, tačiau pasitarę arbitrai nusprendė, jog įvartis buvo jau po laiko.

Trečio kėlinio pradžioje apylygį žaidimą galėjo nutraukti olandų smūgis, tačiau Lietuvos rinktinę išgelbėjo virpstas. Netrukus E. Boroška nusprendė nuraminti varžovų įkarštį ir po jo smūgio rezultatas tapo 3:1.

Varžovai lazdų nesudėjo ir aktyvusis G. van Nesas (47:29) išnaudojo V. Krakausko pražangą ir sušvelnino skirtumą iki 1:3.

Netrukus prie savo vartų pasikarščiavo olandų gynėjas ir daugumoje E. Protčenka grūste įgrūdo ritulį į varžovų vartus (E. Boroška, E. Krakauskas).

Pražangų lenktynės tęsėsi ir 2 minutes „užsidirbo“ Lukas Jonuška, tačiau lietuviai gynėsi pagirtinai.

Rungtynių pabaigoje komanda užsitarnavo tribūnų skanduojamo „Ačiū, ačiū“!, o po dvikovos skambėjusį Lietuvos himno eilutes „vardan tos, Lietuvos“ kartu su komanda giedojo visa arena.

Geriausiu Lietuvos komandoje pripažintas vartininkas A. Pavliukovas.

„Pradžioje buvo sunku, visgi jau ketvirtos rungtynės. Tai nugarą kam skauda, tai rankas. Leidome varžovams pajusti žaidimą, tačiau vėliau įmušėme įvarčius ir pajutome žaidimą. Mūsų pusėje ir pilna arena, kuri užveda komandą“, - po dvikovos sakė geriausias lietuvių žaidėjas.

„Užduotis ryt – nelengva. Vengrai - lygi, subalansuota komanda. Turėsime būti maksimaliai susikaupę, nedaryti klaidų ir atiduoti visas jėgas. Vengrai atvyko laimėti, jie diktuos tempą, o mums būtina išnaudoti progas, kurias susikursime. Tik taip galime galvoti apie pergalę“, - mintimis apie rytdieną dalinosi rinktinės vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.

Kitose rungtynėse pergales šventė vengrai ir estai

Ketvirtą pergalę iš eilės penktadienį iškovojo ir turnyro lyderė Vengrijos rinktinė (12 tšk.), 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) nugalėjusi ketvirtoje pozicijoje likusią Kroatijos (3 tšk.) ekipą.

Pirmose ketvirto turo rungtynėse žiūrovai išvydo net 19-a įvarčių, o antrą pergalę iškovoję ir trečioje vietoje įsitvirtinę jaunieji Estijos (6 tšk.) ledo ritulininkai 11:8 (5:3, 3:4, 3:1) nugalėjo autsaiderę Pietų Korėjos (2 tšk.) ekipą.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vengrija4400028:712
2.Lietuva4310016:811
3.Estija4200222:236
4.Kroatija410039:193
5.Olandija4010311:182
6.Pietų Korėja4003113:242

Pirmenybių Elektrėnuose nugalėtojas kartu su aukso medaliais iškovos vienintelį kelialapį į I divizioną, o autsaideriui kitame sezone teks rungtyniauti žemesniame divizione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)