Pirmajame 2017 metų Europos pirmenybių atrankos etape aštuonios Europos komandos yra suskirstytos į dvi grupes. Lietuvoje varžysis antrosios grupės ekipos, tarp kurių, be šeimininkių, bus Bosnijos ir Hercegovinos, Juodkalnijos ir Norvegijos rinktinės.

Lietuvos rinktinės trenerė, Švedijoje dirbanti Daiva Simokaitienė, neslėpė džiaugsmo šia žinia.

„Kaip trenerė, labai džiaugiuosi, kad atrankos turnyras vyks namuose. Tai bus didelė šventė visiems tinklinio mylėtojams. Tokios varžybos palieka pozityvius pėdsakus tiek Lietuvos gyventojams, tiek svečiams iš užsienio. Šiais metais Švedijoje vyko panašios varžybos, tai jose rinkosi žiūrovai iš visos šalies, buvo tikra šventė“, – džiaugėsi D. Simokaitienė.

Į antrąjį atrankos etapą pateks dvi stipriausios grupės komandos. Jame 24 Senojo žemyno rinktinės 2016 metų rugsėjo 15-25 dienomis varžysis šešiose grupėse. Grupių nugalėtojos iškart pateks į finalinį etapą, o antrąsias vietas užėmusios rinktinės žais trečiajame atrankos etape 2017 metų gegužę.

„Būsimos varžovės mums yra pažįstamos. Su Bosnija ir Hercegovina žaidėme praėjusioje atrankoje ir pralaimėjome abu kartus, bet vieną sykį nusileidome tik 2:3. Su Juodkalnija didelių šansų neturėjome, o su Norvegija žaidėme šią vasarą Švedijoje. Nors pralaimėjome, mes neturėjome lyderių ir išbandėme daug jaunų žaidėjų. Manau, kad grupės favorite bus Juodkalnija, o mūsų šansai, kaip ir kitų ekipų, yra 50 su 50“, – įžvalgomis dalinosi Lietuvos rinktinės trenerė.

Pasak D. Simokaitienės, ji jau susisiekė su viena geriausių šalies žaidėjų, Rumunijoje rungtyniaujančia Valdone Petrauskaite, kuri atskleidė, kad nori ir planuoja žaisti rinktinėje.

„Žaidžiant savų žiūrovų akivaizdoje, daug lemia žaidėjų psichologinės savybės. Žaidėjos būna kelių tipų. Kai kurios geriausiai jaučiasi kuomet yra įtampa ir spaudimas, o kai kurios būna tiesiog paralyžiuotos tokiais momentais, todėl labai svarbu, kad žaidėjos jau dabar pradėtų ruoštis. Labai sunku žinoti, ar visoms žaidėjoms padeda namų sienos, ypač jaunoms, kurioms dar trūksta tarptautinių rungtynių patirties“, – aiškino D. Simokaitienė.

Lietuvos miestas, kuriame vyks Europos čempionato atrankos turnyras, dar nėra paskelbtas. Pirmoje grupėje Estijoje varžysis šeimininkės, Danijos, Liuksemburgo ir Švedijos tinklininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)