„Labai džiaugiuosi, kad turime galimybę sulaukti tiek daug svečių iš užsienio ir tikrai išmokti kažką visiškai naujo. Pasaulio čempionato organizavimas mums – naujas dalykas, tačiau manau, kad čia – tik pradžia, ir tų čempionatų nuo šiol bus daugiau. Šiuo metu čia susirinko stipriausi „Platu 25“ jachtų klasės pasaulio buriuotojai. Turime 5 kartus čempionais tapusią italų įgulą, labai stiprią estų komandą, daug įgulų iš Latvijos ir Ukrainos. Tikrai bus gera proga išsiaiškinti, kas šiuo metu šioje jachtų klasėje stipriausi“, – prieš varžybų startą sakė čempionatą organizuojančio „Gero vėjo klubo“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

Pasak jo, didžiausi iššūkiai buvo infrastruktūriniai – pasirūpinti teisėjų laivais, kateriais, taip pat – suburti kompetentingą, tarptautinius standartus atitinkančią teisėjų bei protestų komiteto komandą.

Pasak Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidento Naglio Nasvyčio, ypač džiugu, kad tokio masto renginį „Gero vėjo klubas“ ryžosi organizuoti pandemijos laikais, užtikrinant visą privalomą dalyvių saugumą.

„Šie „Platu 25“ laivai – įnoringi kaip jauni eržilai. Aš pats jau daugelį metų neburiavau tokiomis mažomis jachtutėmis ir jaučiuosi kaip grįžęs 20-30 metų į praeitį. Buriuojant jomis iš karto gali matyti, ką gerai ar blogai padarei – tai ir savęs patikrinimas, ir galimybė tobulėti“, – teigė N. Nasvytis, pats pasaulio čempionate startuosiantis jachtos „Simona“ komandoje.

Prieš keletą metų vos nuo kelių „Platu 25“ jachtų pradėjęs „Gero vėjo klubas“ šį laivyną užaugino iki poros dešimčių. Dar beveik tiek pat įgulų į pasaulio čempionatą susirinko iš užsienio valstybių. Tarp jų – ir pasaulio čempionų titulą 2018 Rygoje iškovojusi italų įgula „Euz II Villa Schinosa“, šiemet vadovaujama kapitono Francesco Lanera.

„Mes labai džiaugiamės, kad čempionų titulas šiemet vėl atviras ir pagaliau turėsime galimybę jį ginti ant vandens. Jaučiamės pasiruošę lenktynėms. Tai pirmas kartas, kai lenktyniausime šioje akvatorijoje, tačiau iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad čempionato vieta – labai graži ir pakankamai vėjuota. Visiems dalyviams linkime buriuoti saugiai ir mėgautis regata“, – prieš čempionato startą teigė F. Lanera.

Ši jau dešimt metų drauge buriuojanti komanda net 11 kartų yra tapę Italijos „Platu 25“ čempionais ir 5 kartus – pasaulio. Tiesa, Nidoje, jie susidurs su rimta konkurencija. Tarp įgulų – Latvijos „Platu 25“ čempionai „Buffalo“ su kapitonu Janiu Benfeldu, estų buriuotojo Mati Seppo vadovaujama „Penelope“ įgula, Lietuvos „Platu 25“ čempionai „White Whale“ su kapitonu Raimondu Šiugždiniu, Ukrainos komanda „Jerry Speed“ su kapitone Anastasija Kolesničenko, ką tik pirmą vietą atvirame Baltijos šalių čempionate iškovojusi „Plandoros“ komanda su kapitonu Tadu Žižiu.

Dėl pandemijos atvykti į pasaulio čempionatą negalėjoAustralijos komanda „Easy Tiger III“ su kapitonu Chrisu Way.

„Platu 25“ pasaulio čempionatas Nidoje vyks rugpjūčio 24-28 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)