Goderzi Kapanadzė šeštadienį supurtė nusistovėjusią hierarchiją – nors pirmenybėms krypstant link pabaigos ant Luiso Puigo sporto rūmuose pakloto tatamio daugiau buvo purtomas pats.

38-erių gruzinas pirmą kartą dalyvavo Pasaulio karatė organizacijos (WKO) varžybų sistemai priklausančiame čempionate. Ir debiutuodamas iškart apstumdė įprastą pjedestalo publiką.

Ketvirtfinalyje G. Kapanadzė netikėtai užkūrė pirtį vienam etatinių favoritų – pasaulio vicečempionui iš Lenkijos Maciejui Mazurui. Po pagrindinio laiko kautynės virė dar kelis pratęsimus, ir galiausiai tituluotam lenkui teko nulenkti galvą.

Atrodė, kad neišvengiamas nuosprendis G. Kapanadzės laukia pusfinalyje – titulą ginantis P. Žimantas prieš tai guldė varžovus ant tatamio lyg medkirtys pušis.

Tiek azerbaidžanietį Amirą Hajijevą, tiek ispaną Carlesą Andresą sportininkas iš Naujosios Akmenės po du kartus siuntė į nokdauną („wazari“), laimėdamas anksčiau laiko.

Išskirtine rankų smūgių jėga pasižymintis lietuvis lygiai taip pat dominavo ir prieš G. Kapanadzę. Bet gruzinas kentė skausmą it apsišarvavęs neperšaunama liemene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją