Abu pasaulio čempionato prizininkai sportuoja Vilniaus klube „Rings“, juos treniruoja Tadeušas Cholodinskis.

Pasak pranešimo, 110 kg sveriantis T. Pakutinskas pakeliui į čempiono titulą įveikė 8 varžovus, o finale nepaliko vilčių 136 kg sveriančiam sportininkui iš Ukrainos.

„Finalas buvo įspūdingo grožio. Ukrainietis jau buvo įsitikinęs savo pergale, kai mūsų sportininkas labai technišku imtynių veiksmu permetė galingai atrodantį varžovą ir privertė pasiduoti smaugimo veiksmu, – pasakojo Lietuvos pankrationo federacijos prezidentas Muradas Mirzojancas. – T. Pakutinskas taip tiesiog nušluodavo visus savo varžovus.“

V. Kuldos pergalingą žygį pusfinalyje nutraukė vėliau čempionu tapęs sportininkas iš Rusijos.

„Sportininkų pasirodymu, be abejo, džiaugiuosi. Taip pat labai smagu, kad radome rėmėją „Acme group“, kuris padėjo mūsų komandai po 6 metų pertraukos išvykti į pasaulio čempionatą (2009 metais dalyvavo Sergejus Grečichas – BNS). Pankrationas – senas kovos menas, šios sporto šakos varžybos vykdavo dar antikos olimpinėse žaidynėse. Didžiuojamės, kad tęsiame šias tradicijas ir turime tokių puikių sportininkų Lietuvoje. Visiems čempionate padarėme didelį įspūdį ir užsitarnavome pagarbą tarptautinėje arenoje. Įrodėme, kad kovos menuose turime elitinių sportininkų“, – po pasaulio čempionato sakė Lietuvos delegacijos vadovas M. Mirzojancas.

Antalijoje jėgas išbandė 300 pankrationo meistrų iš 20 valstybių. Varžybos vyko devyniose svorio kategorijose (57, 62, 66, 71, 77, 84, 92, 100 ir +100), o komandinėje įskaitoje Lietuva užėmė penktą vietą.

Pankrationas – antikinė olimpinė kovinio sporto šaka, bokso ir imtynių sintezė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)