Lietuvos regbininkai fantastiškai pradėjo rungtynes ir po Martyno Lianzbergo ir Jono Mikalčiaus žeminimų bei Dovydo Taujansko realizacijos smūgių pirmavo 14:0. Nors Velso žaidėjams puolime sekėsi gerokai sunkiau, iki pirmojo kėlinio pabaigos varžovai dukart įveikė lietuvių gynybą ir išlygino rezultatą.

Antrajame kėlinyje jau Velsas išsiveržė į priekį, bet kovingieji lietuviai nepasidavė ir po Donato Vilimavičiaus prispaudimo ir eilinio D. Taujansko realizacijos smūgio išlygino rezultatą. Lietuvos regbininkai dar turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet porą kartų tiesiog nesugavo kamuolio. Pratęsimo metu Velso komanda nelengvai, bet prispaudė kamuolį pačiame aikštės kampe ir iškovojo pergalę.

„Velso ekipa yra profesionali komanda ir tą mes pajutome. Nepaisant to, turėjome labai daug galimybių laimėti šias rungtynes. Mums nepavyko sužaisti taip, kaip galime, bet įrodėme, kad esame pajėgūs kautis šiame lygyje. Patekimas tarp aštuonių geriausių Europos komandų pridės pasitikėjimo ateityje. Nors Lione žaisime jau po mažiau nei savaitės, mes pabandysime ištaisyti klaidas ir kitame etape pasirodyti dar geriau. Nėra lengva žaisti kas savaitę, bet tai yra regbis. Mes išmokome savo pamokas čia ir eisime pirmyn. Esu labai patenkintas žaidėjų įdėtu darbu“, – po mačo kalbėjo vienas Lietuvos rinktinės trenerių anglas Warrenas Abrahamas.

Lietuvos žaidėjai, atidavę visas jėgas, neslėpė nusivylimo. Nepaisant aukštos vietos, pergalių galėjo būti daugiau.

„Skaudu, žinoma. Panašiai pralaimėjome ir turnyre Amsterdame. Tiesiog nesugavome paprastų, lengvų kamuolių ir tada jau turėdavome gintis. Turnyras davė daug patirties, žaidimas tokio aukšto lygio turnyre leidžia tobulėti. Ateityje, manau, žaisime dar geriau“, – sakė žaidėjas Domantas Tautkus.

Po kelerių metų pertraukos į Europos „Grand Prix“ divizioną grįžę lietuviai galutinėje pirmojo etapo įskaitoje užėmė aštuntą vietą.

Lietuvos rinktinei šių metų „Grand Prix“ turnyre keliamas tikslas patekti tarp dešimties geriausių komandų. Antrasis „Grand Prix“ etapas vyks Lione (Prancūzija) birželio 13-14 dienomis, o trečiasis – Mančesteryje (Anglija) liepos 11-12 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)