35-erių stipruolis pirmiausiai pasižymėjo stumdamas vežėčias su 20 žmonių „ekipažu“. 50 m distanciją įkandin milžiniško karučio A. Šmaukstelis įveikė per 19 sekundžių.

Antrą rekordą 188 cm ūgio ir 147 kg svorio latvis pasiekė naščių rungtyje, 500 kg svorio krovinį nunešė 50 m per 35 sekundes.

Galiausiai jis suspėjo per 21 sekundę permesti 10 metalinių statinių per į keturių metrų aukštį iškeltą kartelę.

Didžiausi A. Šmaukstelio pasiekimai prestižinėse galiūnų varžybose – 2019 ir 2022 metais laimėta Čempionų lyga. Du kartus jos nugalėtoju yra tapes ir lietuvis Žydrūnas Savickas (2008 ir 2012 metais).

Tiesa, stipriausiu latviu laikomas Martinas Licis, kuris 2019-aisiais yra triumfavęs pasaulio galiūnų čempionate, o pernai laimėjo „Arnold Strongman Classic“ varžybas. Vis dėlto jis tarptautinėje arenoje atstovauja ne savo gimtinei, o JAV, kur gyvena nuo ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją