Į artėjantį šeštadienį (birželio 17 dieną) Vilniuje prie Baltojo tilto vyksiantį „Moterų bėgimą“ L. Kančytė ne tik pati atvyks iš Kauno, bet ir pakvies savo treniruojamo Kauno maratono klubo merginas.

„Pernai jos dalyvavo, todėl, manau bus smagu ir šiais metais. Toks bėgimas vyksta tik kartą per metus, tad būtina dalyvauti“, - šypsojosi 22 metų lengvaatletė.

Šiais metais ji yra nepavejama 5000 metrų distancijoje. Birželio pradžioje L. Kančytė laimėjo Lietuvos lengvosios atletikos (LLAF) taurės varžybas Kaune ir aplenkė olimpietę Vaidą Žūsinaitę.

Pirmą vietą šioje distancijoje ji parsivežė ir iš savaitgalį Latvijoje vykusio Baltijos šalių lengvosios atletikos mačo ir Prezidento taurės varžybų.

„Šis sezonas labai įdomus, nes kiekvienos rungties laikas vis gerėja. Brolis gerai treniruoja, pasirodo“, - juokėsi 22-ejų metų metų bėgikė, kurią treniruoja Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis maratonininkas Remigijus Kančys.

- Šiais metais 5 km distancijoje esate nepralenkiama. Ar ir „Moterų bėgime“ sieksite nugalėti, ar paliksite vilčių ir kitoms dalyvėms?

- „Moterų bėgime“ man bus svarbu palaikyti šalia bėgančias moteris ir mėgautis gera atmosfera. O jeigu bėgsis ir bus geras oras, tai gal ir dėl prizinės vietos pasivaržysiu. Bet svarbiausia – palaikyti kitas moteris.

Manau, bėgimo tikslas yra krūties vėžio prevencija yra labai svarbus kiekvienai moteriai. Džiugu, kad yra tokių renginių, kurie skatina moteris pasitikrinti ir rūpintis savimi.

Moterų bėgime man dar neteko dalyvauti. Nors noro ir būdavo, bet renginys vykdavo jau po sezono, kuomet aš ilsėdavausi.

Tuo tarpu masinius bėgimus labai mėgstu, dalyvauju Vilniaus, Kauno maratonuose ir kituose renginiuose. Nors dažniausiai mes, sportininkai, startuojame siekdami rezultato, bet labai smagu matyti, kad žmonės ateina su gera nuotaika, vienas kitą labai palaiko. Aistruoliai, iš šono stebintys bėgikus ir palaikantys, labai motyvuoja ir užveda.

– Ar įmanoma įveikti 5 km distanciją visiškai nesiruošus?

– Įmanoma, bet reikia mėgautis bėgimu, o ne užsiplėšti per daug ir bandyti ištverti trasą. Bėgant iš lėto, kad ir šiek tiek paeinant tikrai yra įmanoma. 5 km yra labai nedaug.

Ir, žinoma, likus kelioms dienoms nelabai pasiruoši, bet turint daugiau laiko galima bent dukart per savaitę pabėgioti po kelis kilometrus. Galima bėgimą maišyti su ėjimu. O gal įtraukti ir kitas sporto šakas. Pavyzdžiui, vieną dieną lengvai pabėgioti, kitą dieną paplaukioti baseine ar važiuoti dviračiu.

Pati specialiai nesiruošiu, man tai bus gera treniruotė, paįvairinsiu treniruočių planą.

– Kodėl sėdimą darbą biure dirbančioms žmonėms būtų pravartu sportuoti?

– Sėdimas darbas ir mažas fizinis aktyvumas gali sukelti nugaros problemų. Bent kelis kartus per savaitę po darbo būtų labai gerai prabėgti. Taip gerinant savo fizinę būklę ir stiprinant raumenis.

– Daugeliui bėgimas yra laisvalaikis, padedantis pamiršti rūpesčius. Tačiau jums tai – darbas. Ar po sunkios dienos bėgimas jums vis dar padeda atsipalaiduoti?

– Bėgimas yra didelė mano gyvenimo dalis. Bėgioju jau devynerius metus ir siekiu rezultatų. Man tai ir hobis, ir darbas, ir malonumas viename.

Būna, kad ir sportininkams nebesinori ir būna labai sunku išbėgti, kad ir kelis kilometrus. Tačiau atsistoji, apsirengi, išeini per duris ir jau kito kelio nėra.

Bėgant prasivalo mintys, užsimiršta problemos, o jei dar ir muzika tuo metu ausinėse groja – visai atsipalaiduoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)