Pusvalandį vėlavusi Lietuvos rinktinė Budapešto oro uoste užtruko dar pusantros valandos. Atsiėmę savo ekipuotę, žaidėjai ir komandos personalas laukė lazdų. Ir jų nesulaukė.

Iš Vilniaus per Varšuvą skridusi Lietuvos ledo ritulio rinktinė Varšuvos oro uoste įlipo į lėktuvą pusvalandžiu vėliau – į jį pirmiausia buvo įleistos trys Lenkijos neįgaliųjų fechtavimosi sporto rinktinės. Tokio kiekio neįgaliųjų vežimėlių nematę oro uosto darbuotojai užtruko kraudami juos į bagažo skyrių.

Panašu, jog bagažo skyriuje Lietuvos rinktinės lazdoms neatsirado vietos, kadangi po pusantros valandos laukimo Budapešto oro uosto bagažo skyriuje beliko pildyti pasimetusio bagažo paraišką ir laukti kitų reisų iš Varšuvos.

Į viešbutį Lietuvos ledo ritulio rinktinė vyko kiek komiškai – bevažiuojant karštligiškai buvo ieškoma sprendimų. Sutarta su organizatoriais, jog kažkiek lazdų jie paskolins, o buvęs rinktinės žaidėjas, dabar ekipuote besirūpinantis Aurelijus Kriščiūnas juokavo, jog „teks pirkti penkias lazdas ir keičiantis penketukais rungtynių metu keistis ir lazdomis perduodant jas į aikštę išbėgantiems žaidėjams“.

Tiesa, lietuviai neprarado geros nuotaikos pietų metu, o rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake nuteikinėjo vyrus, jog vakarinė treniruotė vyks be lazdų ir komanda turės gerą čiuožimo treniruotę.

„Pamenu, kai „Geros valios žaidynėse“ su tokia pat problema susidūrė Vokietijos rinktinė - tuomet neįvyko rungtynės. Dabar mes galime treniruotis be lazdų, tačiau kaip bus rytoj (ketvirtadienį - DELFI), jei lazdų vis dar nebus, nežinau. Belieka pirkti žvakes ir uždegti jas bažnyčioje tikintis lazdų atsiradimo“, - geros nuotaikos neprarado treneris.

Visas Lietuvos komandos štabas trečiadienio vakarą praleido kaip ant adatų. Penktą valandą vietos laiku (18.00 val. - Lietuvos) lazdų dar nebuvo. Treniruotė numatyta 19.10 val. (20.10 val. Lietuvos laiku).

Bėdos nesibaigia – trys ledo ritulininkai negali treniruotis

Lietuvos ledo ritulio rinktinė ir toliau kenčia nuo nenumatytų aplinkybių. Dingo ir trijų ledo ritulininkų bagažas, kuriame visa žaidėjų ekipuotė. Trečiadienio vakarą numatytoje rinktinės treniruotėje netoli senosios Budapešto arenos esančiame „Kisstadion“ negalėjo dalyvauti Vytautas Jagelavičius, Povilas Verenis ir Ilja Četvertakas. Nė vienas iš šių žaidėjų neturėjo nė menkiausios dalies aprangos.

Komandos štabas dėl tokių netekčių tragedijos nedarė. Treniruotei buvo ruošiamasi kaip įprasta ir buvo nuspręsta surengti linksmą užsiėmimą, kuris turėtų prablaškyti šiek tiek susirūpinusius žaidėjus.

Pirmas rungtynes olimpinėje atrankoje su Vengrijos rinktine Lietuva žais ketvirtadienį 20.30 val. Lietuvos laiku. Visi bilietai į vakarines vengrų rungtynes 8 tūkstančius žiūrovų talpinančioje arenoje parduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)