Europos jaunimo taurė taps rimtu egzaminu mūsų jaunimui, kuris turės galimybę išmėginti savo jėgas su stipriausiais Europos bendraamžiais. Varžybų dalyviai varžysis 750 m plaukimo, 20 km važiavimo dviračiu ir 5 km bėgimo distancijose.

Vaikinų tarpe daugiausia vilčių dedama į šiuo metu Anglijoje besitreniruojantį panevėžietį Tautvydą Kopūstą. T. Kopūstas treniruojasi tame pačiame klube, kaip ir broliai Alistairas ir Jonathanas Brownlee, kurie Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo atitinkamai aukso ir bronzos medalius. Šiame starte taip pat laukiama aukštų rezultatų iš panevėžiečių: Ryčio Grašio bei jaunojo Tito Pumpučio, kuriam teks varžytis su už save vyresniais sportininkais.

Tarp merginų pirmame penkioliktuke taip pat tikimasi išvysti ir mūsų šalies atstoves: Viktoriją Šukytę ir Samantą Šopytę, kuri pernai metais šiose varžybose užėmė dešimtą vietą.

Varžybas vainikuos elito startas, kuriame apdovanojimus dalinsis Baltijos šalių ir Lietuvos čempionato prizininkai. Šio starto dalyviai turės įveikti olimpinę distanciją (1,5 km plaukimas – 40 km važiavimas dviračiu – 10 km bėgimas). Įdomi kova dėl Lietuvos čempionės titulo turėtų vykti tarp panevėžietės Alinos Rancevos ir šiuo metu Anglijoje gyvenančios kaunietės Rasos Kavaliauskaitės. Į prizininkių trejetą taip pat pretenduoja pirmus metus į suaugusių sportą atėjusi Panevėžio miesto atstovė Gintarė Masiliūnaitė.

Vyrų grupėje bus galimybė išvysti šiuo metu stipriausią Lietuvos triatlonininką kaunietį Paulių Dapkų, kuris turėtų sudaryti rimtą konkurenciją ir bendroje Baltijos šalių čempionato įskaitoje. Dėl antros ir trečios vietos rimčiausia kova turėtų vykti tarp panevėžiečio Lauryno Urbšio ir kauniečio Tomo Šalnos.

Varžybas rengia Lietuvos triatlono federacija ir triatlono bei sveikatingumo klubas „Darna“. Organizatorių partneriai: Kupiškio rajono savivaldybė, Kupiškio turizmo ir verslo informacijos centras bei Kupiškio jaunimo centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją