Pasaulį prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes baugina ne tik uodų platinimas Zikos virusas, bet ir didžiulis nusikalstamumas Brazilijoje. Pastaroji žinia sukrėtė ir daug ko mačiusius brazilų policijos pareigūnus.

Ketvirtadienio rytą, bėgdamas per garsujį Kopakabanos paplūdimį, vienas brazilas nustėro: ant smėlio voliojosi žmogaus kūno gabalai. Į įvykio vietą atskubėję vietos pareigūnai iš karto pradėjo tyrimą dėl galimo nužudymo, tačiau pranešama, kad kūnas buvo sumaitotas taip baisiai, jog neįmanoma atskirti – ar tai vyras, ar moteris, nepavyksta atsakyti, kada įvykdytas nusikaltimas.

Visgi po pirminės ekspertizės konstatuota, kad tai yra jaunos moters palaikai. Nors daugiau informacijos apie šį įvykį nebuvo pateikta nenorint kenkti Rio de Žaneiro įvaizdžiui, už galvos griebiasi ir patys brazilai.

„Dėl pačių žaidynių aš išlieku optimistas, tačiau negaliu nusisukti nuo realybės. Mes galime surengti geras žaidynes, tačiau jeigu nepažabosime nusikalstamumo, nerasime papildomo finansavimo svarbiausioms tarnautojų ir paslaugų teikėjų grupėms, visas renginys gali tapti katastrofa“, – brazilų portalui „O Globo“ nusivylęs kalbėjo Rio de Žaneiro valstijos gubernatorius Francisco Dornellesas.

Anot F. Dornelleso, problemų yra ir daugiau. Miestą ir valstiją krečia „rimta ekonominė krizė“, kuri gali neleisti valstijai vykdyti įsipareigojimų žaidynių metu. Jo žodžiais, tai reikštų visišką viešųjų paslaugų paralyžių. Baiminamasi, kad per olimpiadą sutriks gyvybiškai svarbių sveikatos apsaugos, transporto ir saugumo tarnybų darbas.

Moteris žvelgia į pridengtus žmogaus kūno likučius Kopakabanos paplūdimyje

Pažymėtina, kad Kopakabanos paplūdimyje, kurį rugpjūčio pradžioje užplūs sportininkai ir sporto aistruoliai iš viso pasaulio, per šį mėnesį randamas jau antras lavonas. Birželio pradžioje paplūdimio valytojai aptiko smėlyje užkastą jaunos moters kūną, tačiau jokių nusikaltimo aplinkybių brazilams išsiaiškinti taip ir nepavyko.

„Sveiki atvykę į pragarą. Policija ir gaisrininkai negauna atlyginimų, ir visi, kurie atvyks į Rio, nebus saugūs“, – tokį plakatą prieš keletą dienų Rio de Žaneiro oro uoste iškėlė protestuojantys vietos policininkai ir gaisrininkai. Akivaizdu, kad visos šnekos apie košmarišką situaciją Rio de Žaneire, į kurias kol kas pasaulis žiūrėjo pro pirštus, priverčia sunerimti labai rimtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)