Šį kartą lygos etapas rėmėsi sistema, kurios dėka kiekvienas žaidėjas turėjo galimybę susirungti su visais pogrupyje esančiais sportininkais. Tokiu būdu silpnesniems žaidėjams atsivėrė galimybės užimti geresnes pozicijas. Būtent ši sistema ir pakišo koją praėjusių metų lygos čempionui – Švedijos žaidėjas pralaimėjo visus susitikimus ir atsidūrė turnyro lentelės apačioje.

Laimonas Aldonis laimėjo susitikimą prieš švedą Benjaminą McCabę, bet kitus keturis pralaimėjo. Nedidelis rezultatyvumas žaidėjui lėmė 17-20 vietą bendroje turnyro lentelėje.

Sužaidęs penkis susitikimus Andrius Petkevičius taip pat laimėjo tik vieną. Tik silpniau pasirodęs švedas Maxas Nettletonas nusileido lietuviui rezultatu 0:1. Šios pergalės dėka A. Petkevičius užsitikrino 17-20 poziciją.

Kiek geriau sekėsi dukart Lietuvos snukerio čempionui, Lietuvos reitingo viršūnę jau ne vienerius metus užimančiam vilniečiui Simonui Dragūnui. Sėkmingai įveikęs tris priešininkus C grupės susitikimuose ir aštuntfinalyje susirungęs su kolega, taip pat dukart Lietuvos snukerio čempionu, be to, ir komandinio snukerio turnyrų partneriu Tomu Puodžiūnu, šiam pasipriešinti nesugebėjo. Laimėjęs vos vieną partiją, jis trijose nusileido ir su priešininkais pasidalino 9-16 vietas.

Tomas Puodžiūnas B grupės etape sėkmingai sužaidęs dviejuose susitikimuose su sportininkais iš Jungtinės Karalystės ir Švedijos, trijose vis tik patyrė pralaimėjimus. Nepaisant to, laimėjęs susitikimą su S. Dragūnu, pateko į ketvirtfinalį, kuriame susitiko su sportininku iš Danijos. Priešininkas Rune Campe demonstravo itin užtikrintą žaidimą ir, nepalikęs galimybių Lietuvos sportininkui, susitikimą laimėjo rezultatu 3:0. „Kiek neįprasta stalų danga neleido žaisti visu pajėgumu, tačiau turnyru esu labai patenkintas“, - po žaidimo sakė T. Puodžiūnas, pasidalinęs su priešininkais garbingas 5-8 pozicijas.

Puikiai sužaistas Viliaus Schultes sezonas leido tikėtis iš žaidėjo gerų rezultatų ir šį kartą. Trys pergalės A grupės susitikimuose nuteikė optimistiškai. Rezultatu 3:1 laimėjęs susitikimą prieš sportininku Matsą Erikssoną, lietuvis užsitikrino galimybę žaisti ketvirtfinalyje. Vis tik šiame etape švedas Pulatas Arpatas pasirodė geriau pasiruošęs ir susitikimas baigėsi rezultatu 3:1 varžovo naudai. Vilius Schulte taip pat liko 5-8 pozicijose.

Nepaisant prastesnių Lietuvos sportininkų rezultatų šiame Baltijos snukerio lygos etape, žaidėjai turnyrą įvertino kaip puikią patirtį, kuri vienareikšmiškai pasitarnaus kitose turnyruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją