„Kojos trauma rimta, Katherine dar turi būti ramybėje, jei viskas bus gerai, ji pradės treniruotis sausio viduryje“, - DELFI sakė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė. Kol partnerė gydosi traumą, D. Stagniūnas treniruojasi vienas.

K. Copely traumą patyrė lapkritį prieš „Skate Canada“ turnyrą. Jame pora ketino dalyvauti. „Kaip sezonas prasidėjo gerai, taip baigėsi liūdnai. Jie Obersdorfe treti buvo, praktiškai jie ir Maskvoje, ir Kanadoje treti turėjo būti. Ji jusdama skausmus čiuožė jau Maskvoje, tačiau nenustatė diagnozės, negalvojo, kad trauma rimta. Turime laukti“, - kalbėjo L. Vanagienė.

Dėl traumos K. Copely su D. Stagniūnu nečiuožia Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago „Aistra liepsnojančiame lede“, poros neišvysime ir Europos dailiojo čiuožimo pirmenybėse.

Lietuvai Taline vyrų ir moterų solistų varžybose atstovaus jaunieji šalies čempionai Saulius Ambrulevičius ir Beatričė Rožinskaitė. L. Vanagienė viliasi, kad K. Copely ir D. Stagniūnas spės pasiruošti kovą Turine (Italija) vyksiančioms pasaulio pirmenybėms.

DELFI primena, kad K. Copely ir D. Stagniūnas Lietuvai įvairaus lygio varžybose atstovauja nuo 2006 metų. Viena sparčiausiai pasaulyje tobulėjančių porų 2009 m. pasaulio čempionate užėmė 14-ą vietą ir iškovojo kelialapį į 2010 m. Kanadoje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes. Kadangi K. Copely Lietuvos pilietybė nebuvo suteikta, Lietuvos poros Vankuveryje neišvysime.

2009 m. Europos pirmenybėse Lietuvos pora įsiveržė į elitinį dešimtuką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją