Šeštadienį iš sprinterių geriausiai sekėsi kanojininkams jauniui Vadimui Korobovui ir jaunimo varžybose startavusiam Henrikui Žustautui, kurie laimėjo savo pusfinalio plaukimus ir pateko į finalą.

Antrąsias vietas savo pusfinalių plaukimuose užėmė jauniai - vienvietę baidarę irklavęs Artūras Seja bei dviviete baidare plaukę Rokas Puzonas ir Gytis Macevičius.

Jaunimo grupėje vos 0,1 sekundės iki finalo pritrūko dvivietę baidarę irklavusiems Simonui Maldoniui ir Elviui Sutkui, kurie trečiajame pusfinalio plaukime užėmė ketvirtą vietą ir tenkinsis B finalu (dėl 10-18 vietų).

Jaunimo varžybose vienvietę baidarę irklavęs Viktoras Čaplinskis pusfinalyje liko šeštas ir sekmadienį plauks C finale (dėl 19-27 vietų), o kanojininkė (iki 23 metų) Rūta Dagytė pusfinalio plaukimą baigė šešta ir galutinėje rikiuotėje liko dvylikta.

Šiandien ryte finaliniuose plaukimuose varžėsi irkluotojai rungtyniaujantys 1000 m nuotolio A ir B finaluose. Deja, lietuviai nepakliuvo į pagrindinius finalus ir tenkinosi kukliomis vietomis B finaluose.

Jaunimo grupėje baidarininkas Mindaugas Maldonis B finale finišavo aštuntas ir galutinėje įskaitoje tenkinosi 17 vieta, o jauniai kanojininkai Andrius Jančiukovičius ir Gytis Juršėnas bei jaunimo grupės kanojininkų B finale plaukę Osvaldas Murza ir Jevgenij Kuračionok liko devinti ir bendroje įskaitoje buvo tik 18-osiose pozicijose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)