Vienas jų, 18-metis Ilja Četvertakas, kurį jau drąsiai galima vadinti komandos senbuviu. Vos 15 metų U-20 rinktinėje debiutavęs žaidėjas yra vienas rezultatyviausių komandoje, trijuose čempionatuose per 15 rungtynių pelnęs 8 įvarčius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

I. Četvertakas yra naujo šalies ledo ritulio darinio - Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) auklėtinis.

Kaip ir didžioji dauguma šalies vaikų, ledo ritulį vilnietis atrado tėčio užkrėstas. Tėvas pats iki šiol žaidžia ledo ritulį ir matydamas savo tėtį ant ledo, pats ant jo užlipo būdamas trejų su pusę metų.

Tiesa, ledo ritulininko karjera prasidėjo šešerių metų.

„Labai gerai pamenu pirmąją treniruotę kai iš baimės nelabai supratau, ką sako treneris. Pati treniruotė sunki nebuvo, nes jau ne vienus metus buvau ant pačiūžų, tad čiuožiau gerai. Pirmų rungtynių nepamenu, žinau tik kad jose pelniau įvartį“, - prisiminimais dalijosi I. Četvertakas.

Vaikystę Vilniaus „Geležinio vilko“ klube praleidusiam Lietuvos rinktinės puolėjui didžiausią įspūdį paliko varžybos Kanadoje. Kartą I. Četvertakui nusišypsojo laimė patekti į Ukrainos „Družba“ komandą (šioje ekipoje savo karjerą pradėjo vienintelis šiuo metu NHL žaidžiantis lietuvis Dainius Zubrus), kuri dalyvavo turnyre Kanadoje. Paauglys Kanadoje išbėgęs ant ledo ir apsidairęs nustėro – arenoje ūžė 7 tūkstančių žiūrovų minia.

„Tai buvo patys didžiausi įspūdžiai iš vaikystės ledo ritulio. Išbėgus į tokią areną buvo vaisu net žaisti, reikėjo kėlinio apsiprasti ir nebijoti pakelti galvą. Tai buvo kažkas nerealaus“, - pasakojo jaunasis ledo ritulininkas.

Jaunimo ledo ritulio komandose „Baltica“, „Žalgiris“ Vilniuje žaidęs lietuvis prieš šį sezoną sulaukė kvietimo iš dabartinio Lietuvos U-20 komandos trenerio Aigaro Cipruso atstovauti Jelgavos „Zemgale/LLU“ (Latvija) vyrų komandai.

„Kai esi jaunas, esi maksimalistas, atrodo, jog rausi vyrams pro šoną ir apžaisi. Tačiau vyrai patyrę, gudrūs, taip lengvai jų neapgausi. Patirtis žaidžiant tokiame lygyje labai pravers, nes čia ir fizinė kova visai kita, ir mąstymas kitoks“, - apie žaidimą Latvijoje sakė I. Četvertakas.

Su vyrais žaidžiantis ledo ritulininkas sako, jog jis nuolat visose komandose būdavo jauniausias ir jam jau pabodo po treniruočių rinkti ritulius. Šių metų rinktinėje Ilja jau bus vienas vyresnių ir patyrusių komandos žaidėjų.

„Nusibodo rinkti ritulius, žymeklius iš aikštės. Egzistuoja tokia patarlė, jog po treniruočių ritulius renka jauniausi. Taip buvo ir prieš kelis metus U-20 rinktinėje, ir Vilniaus komandose. Laimei, dabar čempionate nebebūsiu jauniausias ir šią garbę su malonumu perleisiu kitiems“, - su šypsena sakė I. Četvertakas.

Kalbėdamas apie artėjantį čempionatą I. Četvertakas į euforiją nepuola. Žaidėjas puikiai pamena U-18 čempionatą Estijoje 2013-ųjų pavasarį Estijoje, kai prieš čempionatą visi kabino komandai medalius, o ši vos neiškrito iš čempionato.

„Jau dabar jaudinuosi, vien tik pagalvojęs apie čempionatą, kuris prasidės jau sekmadienį. Smagu žaisti namuose, prie savų žiūrovų, tačiau su jauduliu reikės susitvarkyti. Tikiuosi, ir treneris Aigaras Ciprusas ras vaistų kaip padėti susitvarkyti su emocijomis. Mūsų komanda jau žino kaip reikia laimėti, juk pernai laimėjome U-18 II divizioną, vaikinai patyrę, žaidžia Amerikoje, Kanadoje, turime patyrusių žaidėjų. Tačiau ir varžovai, ypač Vengrija, stiprūs. Mačiau jų sudėtį, aukšti, stiprūs žaidėjai, bus sunku. Tačiau sau ir komandai linkiu penkių rungtynių ir penkių pergalių“, - optimistiškai apie čempionatą kalbėjo I. Četvertakas.

Lietuvos U-20 rinktinė pasaulio jaunio ledo ritulio čempionatą Elektrėnuose pradės gruodžio 13 dieną, 20.00 val. rungtynėmis su Estijos bendraamžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją