Tokijo pašonėje – Teksaso dvelksmas

Dar praėjusį pavasarį Japonijos sostinės gatvėse ėmė dygti reklaminiai plakatai su dviejų kovotojų atvaizdais.

Vienas jų – daugkartinis planetos pirmenybių prizininkas ir dabartinis absoliutus Japonijos čempionas Kembu Iriki.

Kitas – pasaulio čempiono titulą tarp sunkiasvorių pernai iškovojęs Eventas Gužauskas.

Nors tapo šį savaitgalį vyksiančio turnyro veidu, atskridęs į Japoniją lietuvis su gerbėjų dėmesiu kol kas nesusidūrė.

„Autografų ir nuotraukų niekas dar neprašė – tikiuosi, gal turės tam pretekstą po varžybų“, – kalbėdamas su Delfi, nusikvatojo E. Gužauskas.

Jis ir dar 17 Lietuvos karatė meistrų nuo praėjusio savaitgalio stovyklauja Čiboje, kuri yra vos už 40 km nuo Tokijo – bet apsisupusi 40 mln. gyventojų turinčiai aglomeracijai nebūdinga žaluma išvengia sostinės triukšmo.

Rinktinė jau nebe pirmą kartą įsikūrė sporto, medicinos bei spa procedūrų kurorte, turinčiame ir savą „mažąjį Dalasą“: pagal Teksase esančios sporto bazės brėžinius pastatytą kompleksą, kuriame 1988 metų Seulo žaidynėms ruošėsi JAV olimpiečiai.

Pirmadienį lietuviai buvo nuvykę į trumpą ekskursiją po Čibą, kad prasiblaškytų, nes stovykloje gyvena izoliuoti nuo aplinkos ir susitinka tik kitus kurorto svečius.

Paskutinis pasirengimo etapas skirtas aklimatizacijai naujoje laiko juostoje, kuri kiekvienam pasireiškia skirtingai: kas miega it kūdikis, o kam ir porą valandų nusnūsti – jau palengvėjimas.

Kraustytis į Tokiją visiems reikės ketvirtadienį, o po dviejų dienų varžybos tradiciškai startuos „Tokyo Metropolitan Gymnasium“ arenoje, talpinančioje apie 10 tūkst. žiūrovų.

Nors gimė Japonijai priklausančioje Okinavos saloje, savo tėvynėje karatė populiarumu negali lygintis su beisbolu, futbolu, sumo, dziudo, krepšiniu, regbiu ar techninio sporto šakomis.

Vis dėlto karatė savo publiką turi. Ir ji – reikli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją