Tokiu būdu J. Jefimova jau sekmadienį galės šokti į baseiną ir gerinti Europos bei pasaulio rekordus. Tiesa, pirmosios į rusės sezono tvarkaraštį įtrauktos rimtos varžybos vyks kiek vėliau. Prieš tai ji turėtų pasitikrinti savo jėgas turnyruose JAV.

„Julijos nuotaika – kovinga. Ji daug treniruojasi ir ruošiasi varžyboms“, – pareiškė jos tėvas ir treneris Andrejus Jefimovas.

Balandžio 18-24 d. Maskvoje bus surengtas Rusijos plaukimo čempionatas, kuriame šalies plaukikai kovos dėl patekimo į šių metų liepos 24-rugpjūčio 9 d. Kazanėje numatytas svarbiausios sezono varžybas – planetos pirmenybes.

Būtent Maskvoje pirmą kartą po diskvalifikacijos visą savo potencialą turėtų parodyti ir J. Jefimova, kuriai balandžio 3 d. sukaks 23-eji metai. Iki tol ji ir toliau treniruosis JAV, o į Rusijos sostinę atvyks tik likus kelioms dienoms iki čempionato pradžios.

Tai, kad iš Grozno kilusi plaukikė per priverstines atostogas tikrai nesnaudė, galima pasakyti vos užmetus akį į jos pačios paviešintą treniruočių grafiką, kuris įrodo, jog ji yra pasiryžusi grįžti su trenksmu.

„Maža dalis mano treniruotės: keturios serijos plaukimų 2 po 50 metrų su rankų plaukmenimis, keturios – 4 po 25 m. Tada keturios serijos 4 po 150 m su kojų plaukmenimis ir keturios – 2 po 50 m. bei 3 po 25 m. Svarbiausia, nebijoti plaukti greitai“, – nuotrauka iš treniruotės su šiuo prierašu pasidalino ji ir pridūrė: „Kazane, lauk manęs!“

J. Jefimova jau anksčiau pareiškė, kad Kazanėje sieks susigrąžinti visus apdovanojimus – penkis medalius (keturis aukso ir vieną sidabro), kurių neteko dėl FINA diskvalifikacijos.

To tikisi ir Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.

„Su Julija atsitiko pats didžiausias nesusipratimas, koks tik gali nutikti profesionaliame sporte. Labai gaila, bet už tokį nesusipratimą taip pat baudžiama. Mano manymu, Julija – sportininko idealas pagal taisyklių ir normų laikymąsi. O tai, kas įvyko, neturėjo jokios įtakos jos rezultatams. Po tokios apmaudžios klaidos Julija yra itin motyvuota pasiekti dar geresnius rezultatus nei iki šiol“, – teigė V. Mutko.

Beje, džiugios permainos – ir J. Jefimovos asmeniniame gyvenime. Vasarą ji užmezgė romantiškus santykius su 26-erių metų plaukiku Nikita Lobincevu.

J. Jefimovą išgelbėjo nekaltos naivuolės įvaizdis

J. Jefimovos dopingo testas buvo teigiamas 2013 metų spalio mėnesį tarpvaržybinių laikotarpiu Los Andžele, Kalifornijoje (JAV). Rusė tuo metu ruošėsi tarptautinės varžyboms 25 m ilgio baseine. Jos organizme aptiktas draudžiamas preparatas – dehidroepiandrosteronas (DHEA).

J. Jefimova 2013 metų gruodį Herninge, Danijoje, vykusio Europos plaukimo čempionato trumpame baseine moterų 50 m plaukimo krūtine rungties finale 0,06 sek. aplenkė R. Meilutytę ir iškovojo aukso medalį. Šis jos rezultatas buvo anuliuotas ir pergalė atiteko lietuvei, kuri dar triumfavo 100 m krūtine rungtyje bei 100 m kompleksiniame plaukime.

Nors įkliuvusi J. Jefimova prašė, kad jai būtų skirta tik 12-os mėnesių, o ne dvejų metų diskvalifikacija, FINA Antidopingo komisija pasirinko tarpinį variantą – 16 mėnesių. Rusei toks sprendimas buvo didelis palengvėjimas, nes tapo aišku, kad ji galės dalyvauti 2015 m. pasaulio čempionate, kuris vyks jos gimtinėje.

Kodėl FINA Antidopingo komisijos sprendimas nebuvo pats griežčiausias?

„J. Jefimovos bylos aplinkybės tokios, kad dvejiems metams ji diskvalifikuota būti negalėjo. Ši bauda skiriama tiems sportininkams, kurie sąmoningai apgaudinėja. Akivaizdu, kad šiuo atveju taip nebuvo“, – rašė Rusijos spauda.

J. Jefimovos teigimu, ji vitaminų parduotuvėje nusipirko „L-Carnitine“ – papildo, turinčio karnitino, kurį ji vartojo kaip dietinį produktą. Kasininkas ją patikino, kad šis – be dopingo. Tiesa, J. Jefimova, kuri jau ne vienerius metus gyvena JAV, savo pasiaiškinime tvirtino, kad jos anglų kalbos įgūdžiai šlubuoja, nes ji yra gimusi Rusijoje.

Ji prisipažino, kad matė, jog ant pirkto buteliuko etiketės buvo nurodyta, kad produkto sudėtyje yra dehidroepiandrosterono (DHEA), tačiau teigia nežinojusi, jog tai – draudžiamas preparatas, nes nėra išklausiusi jokio antidopingo kurso ir nebuvo mokyta, kaip atsirinkti papildus.

Rusė „L-Carnitine“ piliules vartojo ne daugiau nei savaitę, nes ją, veikiausiai nuo jų, ėmė pykinti. Netrukus J. Jefimova ir įkliuvo dopingo kontrolieriams.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (406)