Iki šiol Lietuvos tinklininkai tenkindavosi kontrolinėmis rungtynėmis su užsienio rinktinėmis, o stambesnis tarptautinis turnyras Lietuvoje vyks pirmą kartą.

„Turime labai gerą metą pabandyti jaunimą. Visos šalys tai turi, o mes iki šiol neturėjome. Pasirengimo etapu labai sudėtinga pažiūrėti jaunimą. Turėjome daug norinčių dalyvauti, tačiau pasirinkome komandas. Tiesa, vyrai tris kartus sužais su Gruzija“, – sako tinklinio rinktinių vadovas Vidas Mukauskas.

Šis turnyras bus pasiruošimas kitąmet vyksiančioms atrankoms į Europos ir pasaulio čempionatus, o didžiausias dėmesys skiriamas jauniesiems talentams.

Vyrų rinktinėje – būrys legionierių

Lietuvos žiūrovai pirmą kartą turės progą išvysti rinktinėje žaidžiantį pajėgiausią Lietuvos tinklininką, pasaulio jaunių paplūdimio tinklinio čempioną Arvydą Mišeikį, kuris praėjusiais metais prieš pat rinktinės stovyklą gavo traumą ir joje nedalyvavo.

„Jausmas – įdomus. Pernai patyriau traumą ir tai labai nuvylė. Bet niekuo negalėjau padėti – išsioperavau meniską ir dabar viskas tvarkoje. Gera kompanija susirinko – šį kartą pagrindą sudaro Vilnius tinklininkai. Gerai, kad kažkas vyksta. Neesame mes iš kažkokio pogrindžio. Aš Lietuvoje senai nežaidžiau, tai sunku kažką pasakyti apie komandos lygį. Tačiau vaikinai žaidžia užsienio klubuose, tad lygis manau bus pakankamai aukštas“, – teigė rinktinės lyderis Arvydas Mišeikis.

Taip pat atstovauti Lietuvai atvyko rezultatyviausias Danijos aukščiausios lygos žaidėjas ir sezono MVP Jaroslavas Bogdanovičius, Švedijos aukščiausioje lygoje žaidžiantis Tomas Vilimas, Olandijoje rungtyniaujantis Radoslavas Adamovičius ir visi kiti Estijoje, Latvijoje bei Lietuvoje žaidžiantys geriausi tinklininkai.

„Išplėstinėje paraiškoje yra 22 žaidėjai. Esu patenkintas vyrų užsidegimu. 9 iš jų rinktinės marškinėlius užsivilks pirmą kartą. Jei ir toliau bus toks federacijos požiūris, mes turėsime treniruočių planą, tai atrankos varžybose kitąmet turėsime ir pergalę. Tikiuosi, kad patirties ir jaunimo lydinys duos rezultatą“, – teigė vyrų rinktinės treneris Aivaras Strockis.

Proga jaunoms tinklininkėms

Moterų rinktinė taip pat ruošiasi kitąmet vyksiančios atrankos į svarbiausius turnyrus.

„Mes šiemet neturime jokių oficialių varžybų, tai šis turnyras puiki proga išbandyti jaunas žaidėjas. Per oficialias rungtynes reikia greitai surinkti visą branduolį, o dabar bus puiki galimybė išvysti jaunas žaidėjas. Toks šio turnyras tikslas. 9 žaidėjos yra jau žaidusios rinktinėje, tuo metu 14 žaidėjų jaunos ir tai pirma proga atstovauti Lietuvai“, – sako moterų rinktinės trenerė Daiva Simokaitienė.

„Tikiuosi, jaunimas parodys didelį norą ir užsidegimą“, – teigia rinktinės žaidėja Viltė Makauskaitė

Pernai Lietuvos tinklininkės pirmą kartą dalyvavo Europos ir Pasaulio čempionatų atrankos varžybose.

„Kaip pirmą kartą mes pasirodėme labai gerai. Labai nedaug trūko, kad patektume į kitą etapą. Dabar galime sau kelti tikslą įveikti pirmą etapą“, – sako D. Simokaitienė.

Turnyre Garliavoje moterų rinktinei atstovaus JAV rungtyniaujanti Monika Šalkutė, Švedijoje žaidžianti Agnė Daunytė, iš Belgijos sugrįžusi Liubov Makova bei Lietuvos čempionių ir vicečempionių Jonavos „Achemos-KKSC“ ir Kauno „Heksos“ tinklininkės.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)