Įspūdingos akimirkos dar kartą buvo prisimintos Vilniuje, kur Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) visą dviratininkų šeimą pakvietė į šventinį vakarą.

Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) prezidentas Rimantas Kveselaitis Lietuvos dviračių sporto federaciją pavadino viena pirmaujančių tarp visų mūsų šalies sporto šakų federacijų. „Ji tęsia pradėtus gražius darbus, vyksta tokie vakarai – federacija turi puikią ateitį“, - sakė R. Kveselaitis.

Kartu su dviratininkais – ir rajonų merai

Į šventę susirinko geriausieji Lietuvos dviratininkai, jų treneriai, teisėjai, žurnalistai, svečiai, varžybų organizatoriai. Dviratininkus pagerbė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir generalinis sekretorius Valentinas Paketūras, LSFS vadovas Rimantas Kveselaitis.

Dviratininkų šeimoje vėl buvo ilgametis LDSF prezidentas Čelovas Norkus, jau pažymėjęs savo 70 metų jubiliejų. Šventėje dalyvavo ir Šilalės bei Molėtų rajonų merai Jonas Gudauskas ir Stasys Žvinys, kuriems buvo įteikti specialūs prizai už naujų tradicijų kūrimą irdviračių sporto plėtrą Lietuvoje.

Molėtų rajono savivaldybė buvo pripažinta geriausiai pasirengusi miestu, organizuojant antrąsias „Baltic Chain Tour“ daugiadienes lenktynes.

Apdovanojimas ir ... Žydrūnui Savickui

Dviratininkų šeimai jau antrą kartą koncertavo Deivis ir Renata. Dviratininkų pažintis su šiais dainininkais įvyko praėjusiais metais, kai Vilniuje prie Seimo rūmų finišavo „Baltic Chain Tour“ daugiadienės lenktynės.

Dabar Deivis labai nustebo, kad dviratininkai irgi turi ... Žydrūną Savicką. Tai – taip pat puikus sportininkas, kuris grupėje iki 23 metų buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje ir buvo apdovanotas prizu.

„Galvojau pamatysiu galiūną Žydrūną, todėl labai nustebau, kai prisistatė kitas žmogus – bet irgi Žydrūnas, irgi Savickas. Ko tiktai margame pasaulyje nebūna“, - šypsojosi Deivis.

Turėjo apie ką pakalbėti

Dviratininkai visi puikiai vienas kitą pažįsta. Tad tik jaunesni šventės dalyviai kiek nedrąsiai jautėsi šalia Lietuvos plento ir treko žvaigždžių. Tačiau Ramūnas Navardauskas jaunimą iš kartą padrąsino ir mielai drauge fotografavosi. Po to jis prisėdo prie savo kraštiečių – Šilalės mero J. Gudausko bei savo trenerio Kęstučio Česaičio ir ilgai šnekučiavosi. Geriausias 2012 m. dviratininkas tik vienai parai sugrįžo į Lietuvą ir jau kitą dieną anksti ryte išvyko atgal į Ispaniją rengtis naujajam sezonui.

Buvęs uteniškis Aidis Kruopis džiaugėsi, galėdamas ilgėliau pabendrauti su savo pirmuoju treneriu Viliumi Jankausku.

Šių metų pasaulio vicečempionė Simona Krupeckaitė turėjo apie ką pasišnekėti su LTOK prezidente D. Gudzinevičiūte, LDSF generaliniu sekretoriumi Vaclovu Šiugždiniu ir buvusiu dviratininku, LTOK generalinio direktoriaus pavaduotoju Kaziu Steponavičiumi, kuris neseniai šventė garbingą 60 metų jubiliejų.

Europos čempionė Vilija Sereikaitė į vakarą atvažiavo su savo draugu Mantu Petrusevičiumi. Dviratininkė atvyko iš pratybų Kroatijoje, kur su treniruočių draugėmis praleido porą savaičių ir rengėsi vasario pradžioje Minske įvyksiančiam pasaulio dviračių treko čempionatui.

„Po Pasaulio dviračių treko taurės varžybų Anglijoje mums reikėjo truputį atsigauti ir vėl kibome į darbą, palaikome savo sportinę formą. Į namus kiek anksčiau grįžau tiktai aš viena, o komandos draugės persekiotojos parskris gruodžio 23 dieną. Su šeima namie sutiksiu Šv. Kalėdas, Naujuosius metus - mažai būna tokių gražių švenčių, kurias galėtume sutikti kartu. Po švenčių – vėl į darbą, toliau rengsimės pasaulio čempionatui“, - sakė V. Sereikaitė.

Tokio vakaro dviratininkai nusipelnė

Dviratininkų vakarą pradėjo LDSF prezidentas Romualdas Bakutis. „Labai džiaugiuosi, kad mūsų dviratininkų šeima yra tokia didelė. Tokio pagerbimo vakaro jau senai nebuvo. Praėjusiais metais vakaras buvo skirtas mūsų dviračių sporto žvaigždėms, kurios baigė aktyvųjį sportą ir kurias labai gražiai pagerbėme Panevėžyje.

Šiemetinis vakaras yra ypatingas – baigėsi olimpinis ciklas, ketverius metus visi kartu dirbome, kovojome, iš paskutiniųjų jėgų stengėmės padaryti, ką galime geriausio, jog Lietuvos dviratininkai sėkmingai atstovautų šaliai per olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatus. Gal būt, mums ne viskas pavyko, gal būt lūkesčiai buvo didesni nei galimybės. Tačiau per tuos ketverius metus kartu padarėme ir daug gražių dalykų.

Tie ketveri metai man, naujai išrinktam Federacijos prezidentui, buvo didžiulės atsakomybės metai. Be galo noriu pasidžiaugti, kad per tuos ketverius metus Lietuvos dviratininkai pasiekė fantastinių rezultatų. Simona Krupeckaitė tapo pasaulio čempione ir vicečempione, o per Londono olimpines žaidynes užėmė penktą ir septintą vietas. Tai – fantastiniai Laimėjimai.

Kartais mums atrodo, kad be aukso nenurimsime, tačiau kai nuvažiuoji į pasaulio čempionatus ir pamatai, kiek reikia jėgų ir ištvermės, norint apskritai į ten patekti. Kokie mes esame dideli iš tokios mažos šalies. Be galo džiaugiuosi, kad šiandieną turime Ramūną Navardauską. Fantastinis dviratininkas – Lietuvos dviračių sporto istorijoje nebuvo atvejo, kad per „Giro d‘ Italia“ lenktynes dvi dienas mūsų sportininkas važiavo vilkėdamas lyderio marškinėlius, o per pasaulio čempionato grupines lenktynes jis užimtų aštuntą vietą.

Dviratininkams metai tikrai buvo fantastiniai. Per tuos ketverius metus buvome užsibrėžę sau tikslą, kad Lietuvos dviračių sporto federacija taptų labiau matoma ir mums tai pavyko padaryti“, - džiaugėsi LDSF prezidentas.

R. Bakutis akcentavo, kad nelabai kas tikėjo, jog prieš porą metų atgaivintos daugiadienės lenktynės Vilnius-Talinas-Vilnius, skirtos Baltijos keliui atminti, vyks toliau: „Šitos varžybos gal beliko vienintelės, kurios jungia tris šalis, taip gražiai pradėjusias nepriklausomybės kelią. Tai – labai svarbu, o mums, dviratininkams, tai didžiulė saviraiškos priemonė.“

Metų geriausieji

Apdovanojimus geriausiems 2012 m. dviratininkams įteikė LDSF vadovai, o jauniausiems – pasaulio sprinto vicečempionė Simona Krupeckaitė ir 2011 m. prestižinių „Tour de France“ lenktynių laimėtojas komandinėje įskaitoje, šių metų pasaulio čempionate iškovojęs Lietuvai istorinę aštuntą vietą R. Navardauskas.

Dviračių trekas. Moterys. 1. Simona Krupeckaitė, 2. Vilija Sereikaitė, 3. Aušrinė Trebaitė

Plentas. Moterys. 1. Inga Čilvinaitė, 2. Aleksandra Sošenko, 3. Katažina Sosna ir Agnė Šilinytė. Merginos: 1. Milda Jankauskaitė, 2. Rasa Pocytė, 3. Žavinta Titenytė. Jaunutės: 1. Ernesta Strainytė, 2. Ema Manikaitė, 3. Edita Mazurkevičiūtė. Vyrai. 1. Ramūnas Navardauskas, 2. Aidis Kruopis, 3. Gediminas Bagdonas. Vyrai (iki 23 m.).1. Žydrūnas Savickas, 2. Darijus Džervus, 3. Paulius Šiškevičius. Vaikinai. 1. Mantas Petrusevičius, 2. Titas Ūsas, 3. Airidas Videika. Jaunučiai. 1. Laurynas Jucikas, 2. Tomas Gembeckas, 3. Emilis Kareiva