„Olimpinis judėjimas griežtai smerkia bet kokias iniciatyvas, susijusias su visišku sporto politizavimu, ypač Rusijos vyriausybės visiškai politizuotų sporto renginių organizavimą“, – pareiškė TOK.

Komitetas taip pat primygtinai ragina „visas suinteresuotas olimpinio judėjimo šalis ir visas vyriausybes atsisakyti bet kokio dalyvavimo ir neremti jokių iniciatyvų, kuriomis siekiama visiškai politizuoti tarptautinį sportą“.

IOC pažymi, kad, nepaisydama Olimpinės chartijos pagrindinių principų ir JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijų, Rusijos vyriausybė ketina organizuoti šalyje politiškai motyvuotus sporto renginius.

„Rusijos vyriausybė įkūrė ir finansuoja „Tarptautinę draugystės asociaciją“ (IFA), siekdama surengti vasaros ir žiemos „Draugystės žaidynes“.

Pirmosios „Vasaros draugystės žaidynės“ planuojamos Maskvoje ir Jekaterinburge 2024 metų rugsėjį, o „Žiemos draugystės žaidynės“ – Sočyje 2026 metais“, - pažymėjo IOC.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją