Auksė Rutkauskaitė (iki 60 kg) pralaimėjo tik finalo kovą, kurioje susitiko su mokomųjų treniruočių stovyklų partnere Katerina Listapadova iš Gomelio. Šįkart baltarusė buvo pranašesnė.

Svorio kategorijoje iki 69 kilogramų savo jėgas išbandė aštuntokė Kamilė Gaučaitė. Kamilė įtikinamai nugalėjo dvi Baltarusijos atletes – Aliną Svioklą ir Uljaną Pačibut. Trečioje imtyje lietuvė kovojo su 2012 metų pasaulio studentų čempionato prizininke Svetlaną Ryžykova iš Ukrainos. Deja, mūsiškei teko pripažinti labiau patyrusios atletės pranašumą. Paskutinėje imtyje K. Gaučaitė pralaimėjo tituluočiausiai Izraelio imtynininkei, 2014 metų Europos čempionato sidabro medalio laimėtojai Iljanai Kratiš. Varžovė tapo turnyro nugalėtoja, o K. Gaučaitė pasipuošė bronzos medaliu.

Svoryje iki 53 kilogramų kovojo Viktorija Augustauskaitė. Šiaulietė pralaimėjo pirmą kovą šešeriais metais vyresnei Baltarusijos imtynininkei Ksenijai Švarumian. Deja, K. Švarumian pralaimėjo pusfinalio kovą ir taip užkirto kelią lietuvei kovoti dėl bronzos medalio.

Baltarusijoje šios šalies atletėms, kurios iškovojo turnyro Gardine nugalėtojų titulus, suteikiami sporto meistrių vardai. Kartu su ženkliuku tik ką „iškeptos“ meistrės gauna ilgalaikį finansavimą. Todėl turnyro šeimininkės kovojo aršiai, agresyviai, be jokių skrupulų.

Visos mūsų atletės yra Šiaulių sporto gimnazijos moksleivės. Be lietuvių turnyre varžėsi 124 sportininkės iš Ukrainos, Slovakijos, Estijos ir Baltarusijos, Izraelio, Turkmėnijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją