Prieš keletą metų iš gimtųjų Troškūnų į Šiaulius persikėlusi D. Domikaitytė iškovojo trečią medalį savo karjeroje ir, apskritai, Lietuvos moterų imtynių istorijoje oficialiose varžybose – Europos ir pasaulio čempionatuose.

Zagrebe lemiamoje dvikovoje mūsiškei oponavo Kristina Jeriomina iš Rusijos. Su šios šalies atletėmis lietuvė turėjo nesuvestų sąskaitų. Pernai Makedonijoje Svetlanai Lipatovai ji pralaimėjo Europos jaunimo čempionato finale. Prieš metus arši rusė griebėsi klastos – supratusi, kad pergalė slysta iš rankų, imitavo veiksmą ir „netyčia“ išmušė D. Domikaitytei dantį. Tąsyk purvina taktika rusei pasiteisino. Panašių veiksmų galima buvo tikėtis ir Zagrebe. Tačiau D. Domikaitytės pranašumas nuo pirmų sekundžių buvo toks akivaizdus, kad K. Jeriominos treneriams beliko tik skėsčioti rankomis.

Finalo rezultatas 9:0 yra labai įtikinantis.

Po 2 minučių aktyvios žvalgybos B. Domikaitytė surado varžovės gynyboje spragą ir, užbėgusi už nugaros, atidarė taškų kraitę. Dar po akimirkos D. Domikaitytės glėbyje supakuota K. Jeriomina išnešama už kilimo ribų. 3:0 ir pertrauka.

Mažojo finalo kulminacijos laikas – 4 min 13 sek. D. Domikaitytė iškėlė varžovę ir tėškė ją ant kilimo. Veiksmas vyko tiksliai, akcentuotai ir efektingai. Rezultatas tapo 5:0, o rusė galutinai nuleido rankas. K. Jeriomina dar dukart imitavo mėginimą atakuoti, o mūsiškė dukart papildė savo taškų sąskaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)