Pirmame susirėmime dėl kelialapio į 2025 metų pasaulio čempionatą lietuviai kvėpavo į nugarą favoritams pirmame kėlinyje (11:13), bet po pertraukos tarp komandų ėmė ryškėti meistriškumo skirtumas.

Ir ne tik jo.

„Vengrai žaidžia tokiuose klubuose, kad jų fizinis pasirengimas – aukšto lygio. Mums ir jėgelių pritrūko, ir meistriškumo šiek tiek.

Turint tokią sudėtį ir žinant varžovų pajėgumą man svarbiausia, kaip vyrai elgėsi aikštėje. O jų parodytu kovingumu esu labai patenkintas – skirtingai nei praėjusį kartą. Taip, pritrūko, paleidome, bet tokia mūsų šiandienos realybė. Matėme vakarykštį rezultatą tarp Islandijos ir Estijos – 50:25. Manau, mes dar labai garbingai pasirodėme“, – palygino rinktinės vairininkas Gintaras Savukynas.

Su tais pačiais vengrais lietuvių keliai buvo susikryžiavę ir praėjusiame atrankos cikle, tuomet dvejos rungtynės buvo pralaimėtos bendru santykiu 54:82.

Šių metų Europos čempionate Vengrijos ekipa užėmė penktą vietą, o vėliau olimpinės atrankos turnyre po 12 metų pertraukos iškovojo kelialapį į Paryžiaus žaidynes.

Lyg būtų maža oponentų išgyvenamo pakilimo, lietuviai vertėsi be traumuotų lyderių Jono Truchanovičiaus ir kapitono Gerdo Babarsko.

Daugiau iniciatyvos tokiomis aplinkybėmis ėmėsi Karolis Antanavičius, kuris kartu su Mindaugu Dumčiumi žaidė rezultatyviausiai komandoje (po 6 įvarčius) ir buvo išrinktas geriausiu Lietuvos gretose.

„Vengrija yra kur kas stipresnė komanda nei mes, – pripažino K. Antanavičius. – Kovojome, bet pritrūko – tiek gynyboje, tiek puolime. Rezultatas atspindi žaidimą. O ar jis – patenkinamas, sunku pasakyti, vis tiek pralaimėjome apčiuopiamu skirtumu. Gal galėjome kažkiek geriau, bet atidavėme visas jėgas.“

„Rezultatas netenkina, bet žaidimas – taip. Šiokios tokios išvados buvo padarytos. Praeitose akistatose su vengras vaizdas buvo žymiai baisesnis, o šiandien kova buvo, tik ne iki pabaigos. Sunku su tokia komanda žaisti taškas į tašką, jų atsarginių suolelis – žymiai ilgesnis“, – vertino daugiausiai matęs rinktinės rankininkas, 38-erių įžaidėjas Aidenas Malašinskas, pridėjęs 5 įvarčius.

Anot G. Savukyno, komandos veiksmuose buvo matyti ir malonių tendencijų, ir broko.

„Pavyko kai kurie sumanymai puolime, vyrai per trumpą laiką parodė savo imlumą, suvirškino informaciją. Bet vienu metu šiek tiek prapuolėme gynybos viduryje, per ten mus „sušaudė“. Buvo nesusipratimų – reikės analizuoti, kas kur turi judėti, jei reikalinga, ir prasižengti“, – komentavo specialistas.

Atsakomosios rungtynės Vesprėme bus žaidžiamos sekmadienį.

„Šiaip esu optimistas, bet šioje situacijoje – labiau realistas“, – šyptelėjęs šansus apibūdino G. Savukynas.

„Esame sportininkai, turime charakterį – važiuosime kovoti, parodyti save. Bet ten bus žymiai sunkiau. Būčiau labai pozityvus, jei sakyčiau, kad likviduosime tokį skirtumą“, – dėl revanšo neužsisvajoja ir K. Antanavičius.

„Šiuo metu vienintelė mūsų misija – kovoti, parodyti, kad esame vieningi ir turime charakterį. Suprantame, kad peržengti vengrus – beveik neįmanomas uždavinys, bet tikrai neketiname pasiduoti. Šita patirtis padės ruoštis tolesnėms kovoms, atrankai į Europos čempionatą, kurios burtai mums buvo visai palankūs“, – apibendrino A. Malašinskas.

Pirmame atrankos etape lietuviai praėjusį kovą tik po baudinių serijos eliminavo suomius.

2025-ųjų planetos pirmenybės vyks Kroatijoje, Danijoje ir Norvegijoje.

Vienintelį kartą pasaulio čempionate lietuviai žaidė 1997-aisiais, kai Japonijoje tarp 24 komandų užėmė 10-ą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją