Pasaulio pirmenybės 50 m baseinei vyks liepos 23-30 d. Fukuoka mieste, Japonijoje.

Tiek D. Rapšys, tiek R. Meilutytė jau yra iškovoję bilietus į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Jaučiuosi gerai, džiaugiuosi vasara. Pasiruošimas buvo geras, todėl labai laukiu Japonijos, suvalgyti sušių ir jeigu pavyks aplankyti kažką įdomesnio – labai džiaugsiuosi“, – prieš išvyką šypsojosi R. Meilutytė.

Konkretaus tikslo čempionate 26-erių plaukikė neturi.

„Pasimėgauti, pasidžiaugti ir pasidaryti sau šventę. Tiesiog atiduoti viską ir smagiai praplaukti“, – sakė ji.

Panašiomis nuotaikomis į Japoniją keliauja ir 28-erių D. Rapšys, kuris nustebino nauju įvaizdžiu – plikai nusiskuto galvą.

„Nusiskutau plaukus, kad greitesnis būčiau, – nusijuokė jis. – Viskas praėjo gerai, galėjau būti dar geriau, bet važiuojame geros nuotaikos ir pasiruošę.

Atsiradęs geras vandens pojūtis, norisi pasibandyti, kas išeis. Jau pusę metų dirbame su treneriu Pauliumi ir manau, kad viskas bus gerai.

Tikslo neįsivaizduoju – net pats nežinau, kaip galiu plaukti. Stengsimės gerai, techniškai suplaukti, kad būtų treneriai laimingi“.

Į Japoniją delegacija vyksta iki startų likus net dešimčiai dienų – viskas tam, kad sportininkai spėtų aklimatizuotis ir priprasti prie laiko skirtumo.

„Man Azija nepatinka iš esmės, kiek esu buvęs, man būdavo sunku. Dabar važiuojame dešimt dienų prieš ir tikiuosi įsivažiuosiu į ritmą.

Laiko skirtumas, kitokia kultūra, kitoks maistas ir tai muša iš vėžių“, – teigė D. Rapšys.

Į „World Aquatics“ pasaulio čempionatą vyks devyni mūsų šalies sportininkai. Šuolių į vandenį varžybose Lietuvai atstovaus Sebastianas Konecki ir Martynas Lisauskas, o plaukimo – atrankos laikotarpiu „A“ normatyvus sėkmingai įvykdę R. Meilutytė, Kotryna Teterevkova, D. Rapšys, Andrius Šidlauskas ir Aleksas Savickas bei „B“ normatyvus pasiekę Erikas Grigaitis ir Daniil Pancerevas, padėsiantys komandai ir kombinuotose plaukimo estafetėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją