Plaukimo varžybose, kurios prasidės vasario 11 dieną, dalyvaus čempionato „A“ normatyvus sėkmingai įvykdę Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas ir Mantas Kaušpėdas.

Prie jų taip pat prisijungs dar penki „B“ normatyvus pranokę sportininkai – Erikas Grigaitis, Smiltė Plytnykaitė, Sylvia Statkevičius, Patricija Geriksonaitė ir Daniil Pancerevas.

Estafetėse komandai padės plaukikai Tomas Navikonis, Rokas Jazdauskas ir Tomas Lukminas. Jie taip pat yra pasiekę „B“ normatyvus.

„Pasaulio čempionate Dohoje turėsime rekordinę – 15-os sportininkų rinktinę. Čia dalyvaus ne tik stipriausi mūsų lyderiai, bet ir čempionato debiutantai, kuriems vienas pagrindinių keliamų tikslų – padėti estafečių komandoms patekti į olimpines žaidynes.

Čempionate mūsiškiai varžysis trijuose estafetiniuose plaukimuose – 4 x 200 m laisvu stiliumi vyrų estafetėje, 4 x 100 m kompleksiniu būdu moterų estafetėje ir 4 x 100 m kompleksiniu būdu mišrioje estafetėje. Jeigu sportininkams pavyks gerinti asmeninius rezultatus ir būti konkurencingais, po šių varžybų galėsime papildyti Lietuvos olimpinę komandą dar keletu šalies plaukikų“, – sako „LTU Aquatics“ prezidentas Saulius Binevičius.

Į olimpines žaidynes pateks po 13 pačių greičiausių estafečių komandų iš pastarųjų dviejų pasaulio čempionatų, o vietas jau turi užsitikrinę praėjusio čempionato prizininkai.

Olimpinius normatyvus šiose varžybose plaukikai galės vykdyti ir asmeninėse rungtyse.

Individualius kelialapius jau anksčiau yra pelnę D. Rapšys (200 m ir 400 m laisvu st.), K. Teterevkova (100 m ir 200 m krūtine), R. Meilutytė (100 m krūtine) ir pasaulio čempionatą praleidžiantis Aleksas Savickas (200 m krūtine).

Tradiciškai nuo 2009 metų kartu su plaukikais pasaulio čempionate dalyvauja ir mūsų šuolių į vandenį atstovai. Šiemet su pačiais stipriausiais sportininkais ir vėl jėgas pasitikrins Europos jaunimo čempionato prizininkas Martynas Lisauskas ir Sebastian Konecki, su kiekvienomis varžybomis vis kaupiantys didesnę patirtį.

Abiem vilniečiams tai bus jau nebe pirmas pasaulio čempionatas. M. Lisauskas šiose suaugusiųjų varžybose debiutavo dar pernai Fukuokoje (Japonija), o S. Konecki – 2022 metais Budapešte (Vengrija).

„Nors nuo Lazdynų baseino rekonstrukcijos praėjo dar tik beveik vieneri metai, tikimės, kad abu sportininkai garbingai atstovaus Lietuvai ir sėkmingai gerins asmeninius pasiekimus“, – sako S. Binevičius.

Šuolininkai į vandenį Dohoje išsidalins ir kelialapius į vasaros olimpines žaidynes. Į finalą (1–12 vietos) asmeninėse olimpinėse rungtyse (3 m tramplinas, 10 m bokštas) patekę sportininkai savo šaliai iškovos kvotą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Sinchroninių šuolių nuo 3 m tramplino ir 10 m bokšto rungtyse olimpinį kelialapį garantuos patekimas į geriausiųjų ketvertą.

Šuolių į vandenį varžybos prasidės vasario 2 dieną.

„LTU Aquatics“ primena, kad pasaulio čempionato prizininkais (ilgame 50 m baseine) per šimtametę šalies plaukimo istoriją yra tapę tik penki lietuviai – Rūta Meilutytė, Giedrius Titenis, Raimundas Mažuolis, Lina Kačiušytė ir Robertas Žulpa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją