Šešiskart pasaulio čempionė ir triskart olimpinių žaidynių prizininkė po dvejų metų pertraukos grįžo į varžybas. Iš Grozno kilusi sportininkė pasirodė Sankt Peterburge vykstančiose Rusijos plaukimo (trumpajame baseine) pirmenybėse.

Nors J. Jefimova (29,95 sek.) moterų 50 metrų krūtine rungtyje finišavo trečia – už 19-metės tautietės Jevgenijos Čikunovos (29,54 sek.) ir baltarusės Alinos Zmuško (29,66 sek.) – nugarų, jai atiteko šalies čempionato sidabro medalis.

Kalbėdama po finišo Julija, kuri įpusėjus distancijai tebuvo šešta, spindėjo gera nuotaika ir dalinosi planais dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių, kuriose galėtų dalyvauti nebent tik kaip neutrali atletė.

„Finale norėjosi praplaukti bent jau taip pat, kaip pusfinalyje (29,86 sek.), bet nepavyko ir tai turbūt silpno starto kaltė. Bet aš nesisieloju, nes 50 m plaukimas – tai loterija, kur svarbiausi yra startas, posūkis ir sienelės lietimas.

Esu laiminga, kad sugrįžau. Man Sankt Peterburge kol kas viskas patinka, gera publika. Man atrodo, kad ji manęs buvau labai išsiilgusi, o tai glosto širdį. Aš irgi buvau pasiilgusi žiūrovų, ilgai nebuvo tokio kaifo. Ar jaučiuosi kaip roko žvaigžė? Gal labiau kaip pankroko. Papildomas dėmesys tikrai yra“, – pasakojo ji.

„Sportininkams, kurie išsikvepia, reikalinga pertrauka. Šiandien pabudau ryte ir nuotaika gera, dainas dainuoju, jaučiuosi šventiškai – taip maksimaliai puikiai, kaip senokai jau nesijaučiau.

Ar galvoju apie Paryžiaus olimpiadą? Norėtųsi į ją! Jei jau po tokios pertraukos atgaivinau karjerą ir iškart į prizines vietas plaukime krūtine, kuris pas mus yra vienas stipriausių pasaulyje! Taip kad aš vėl plaukiu pasauliniu lygiu, prašau įsidėmėti tai“, – šypsojosi J. Jefimova.

Beje, dėl to, ar kitais metais šoks į olimpinį baiseiną, dar nėra tikra ir Lietuvos plaukimo pažiba Rūta Meilutytė.

„Trečias kartas nemeluoja. Nuo mano pirmosios olimpiados bus praėję nei daug, nei mažai – 12 metų.

Apie nieką taip stipriai nesu turbūt svajojusi kaip tada, kad patekčiau į olimpiadą, o rezultatas pranoko visus lūkesčius ir nurovė kepalą man ir visiems aplinkiniams. Gyvenimas pasikeitė. Bet jis yra nuostabus ir aš esu gyva, turiu nuostabius žmones aplink ir galiu džiaugtis vėl sportu kaip kadais. Ir jeigu atvirai, tai nežinau dar, ar noriu į tą olimpiadą.

Labai vilioja sportas kaip pabėgimas šiaip nuo dalykų, nuo gyvenimo. Siekimas, šlovė, pinigai, trumpalaikis fixas, tai galiausiai tuščia, jei nematai artimiausių žmonių, jei neturi jiems laiko ir erdvės, jei apleidi santykius. Čia kaip su priklausomybe.

Pasimesti gali tame dopamino loope ir ego tripuose. Tai nežinau, balansą bandau palaikyti ir žiūrėsim, kas bus“, – svarsto 26-erių metų kaunietė.

Paryžiaus žaidynės numatytos 2024-ųjų liepos 16 – rugpjūčio 11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)