„Mano reakcija buvo santūri, kadangi šiais laikais visos Europos čempionate dalyvaujančios komandos yra stiprios. Ir šiose pirmenybėse dauguma rungtynių baigėsi 2-3 įvarčių skirtumais, o visos išankstinės prognozės buvo sugriautos. Todėl labai sunku pasakyti, kuris varžovas mums būtų palankesnis. Galbūt vienintelė Slovakija iš šios visos kompanijos yra kotiruojama žemiau už kitus“, – paskutinio atrankos etapo burtus DELFI komentavo Gintaras Savukynas.

Per pastaruosius penkerius metus Lenkijos rinktinė išgyveno savo aukso amžių: 2007 metų pasaulio čempionate pelnė sidabro, o 2009-ų – bronzos medalius, 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse užėmė 5-ą vietą, 2010-ų Europos pirmenybėse buvo ketvirta.

Tačiau nei pernai, nei šiemet lenkams nepavyko priartėti prie apdovanojimų. Praėjusių metų planetos čempionate jie liko 8-i, o Serbijoje finišavusiose Senojo žemyno pirmenybėse tenkinosi 9-a pozicija.

Tiesa, nukraujavusi Lenkijos komanda patampė nervus favoritams, o pirmo etapo rungtynėse pranoko būsimus čempionus danus 27:26.

„Didelė netektis lenkams šiose pirmenybėse buvo vartininko Slawomiro Szmalio, kuris yra vienas geriausių pasaulyje, bei dešinio pusiau krašto žaidėjo Marcino Lijewskio traumos. Tačiau ir be jų komandos sudėtis buvo labai solidi, turinti stiprių žaidėjų visose pozicijose.

Lenkai priklauso pasaulio elitui, tad mums bus labai sunku. Kokie lietuvių šansai? Tegu prognozuoja lažybininkai, o aš galiu pažadėti tik tai, jog vyrai dės maksimalias pastangas, kad pasiektų patį geriausią rezultatą“, – sakė G. Savukynas.

Lietuvos ir Lenkijos komandos sužais po vienerias rungtynes namuose ir išvykoje. Pirmasis atkrintamųjų varžybų mačas bus žaidžiamas birželio 9 arba 10 dieną, o atsakomasis – birželio 16 arba 17 dieną. 2013 metų pasaulio rankinio čempionatas, kuriame varžysis 24 rinktinės, vyks Ispanijoje.

Primename, kad lietuviai į pasaulio rankinio čempionato finalinį etapą iki šiol yra patekę tik vieną kartą – 1997 metais Japonijoje jie užėmė dešimtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją