Vilniaus „Litexpo“ rūmuose vykusių pirmenybių finale Nickos pseudonimu breiko pasaulyje žinoma favoritė pranoko kraštietę Gretą Mackevičiūtę. Tarp vyrų pozicijas susigrąžino dar vienas vilnietis Denisas Ščiglo.

Šalies čempione Lietuvos sportinių šokių federacijos surengtose breiko ir hiphopo varžybose D. Banevič tapo jau penktą kartą.

„Penktas oficialus titulas – prieš tai Lietuvoje irgi būdavo breiko čempionatų, tik jie dar nebuvo laikomi oficialiais, – patikslino pati nugalėtoja, kuriai šiuo metu priklauso ir pernai iškovoti Europos bei pasaulio čempionės laurai. – Džiaugiuosi, kad šiandien Lietuvos breiko čempionatas įvyko Vilniuje, mano mieste – visada būdavo kažkur kitur.“

Komentuodama savo pasirodymą, ji pasidžiaugė pavykusiais naujais triukais. Kai kurie iš pastarųjų keliaus ir į olimpinę sceną.

„Mano tikslas šiandien buvo laimėti prieš save, sušokti taip, kad pati būčiau patenkinta. Pavyko nauji judesiai, kuriuos pastaruoju metu treniravausi atlikti, tad šiandienos tikslas pasiektas.

Bet tai tikrai ne viskas, sukursiu ir daugiau naujų judesių. Procesas vyksta nuolat. Visada būna ką patobulinti, aš irgi pasistengsiu – muzikalumo, originalumo aspektais“, – sakė D. Banevič.

Šokėjos kitą savaitę laukia tarptautinės varžybos Italijoje, o daugiau startų iki olimpinių žaidynių ji kol kas nėra suplanavusi – nors ir visai norėtų.

„Man į naudą dalyvauti varžybose kuo dažniau, nes tai – patirtis, padedanti pajausti sceną. Jeigu tik nuolat žvalgyčiausi į kalendorių, skaičiuodama dienas iki olimpiados, tai ir įtampa kiltų. Man padeda tai, kad būnu čia ir dabar, mėgaujuosi akimirka.

Kalbant apie mano pasirengimą, viskas yra labai gerai, sąlygos – puikios. Treniruojuosi kiekvieną dieną ir tuo mėgaujuosi. Esu laiminga, kad galiu daryti tai, ką myliu“, – mintimis dalinosi čempionė.

Anot jos, breikas beldžiasi į lietuvių širdis, ir pirmenybės Vilniuje tai patvirtinusios.

„Išaugęs susidomėjimas tikrai jaučiasi, daugiau žmonių perka bilietus, ateina pažiūrėti breiko kaip krepšinio ar bet kurios kitos sporto šakos. Džiugu, taip pat ir dėl to, kad kyla ir pats lietuviško breiko lygis“, – atsiliepė D. Banevič.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 d. Tai bus breiko debiutas ir kartu vienintelis pasirodymas olimpinėje programoje, kadangi ateityje žaidynėse šios sporto šakos neliks.