Kas tapo Metų geriausiais lėmė portalo DELFI skaitytojų bei „LTU Aquatics“ ekspertų (meistriškumo komisijos ir vykdomojo komiteto) balsai.

„2023 metais „LTU Aquatics“ šeima džiaugėsi medalių gausa tiek Europos, tiek ir pasaulio čempionatuose. Visi nominantai, kuriuos pateikėme balsavimui ir apdovanojimams, verti atskiro dėmesio ir pagyrimų.

Pagarbos vertas kiekvienas daug valios, užsispyrimo, kantrybės ir daug sunkaus darbo įdėjęs sportininkas ir treneris. Juk gerai žinome, kad sunkiausia yra įveikti ne varžovą, o patį save“, – sakė „LTU Aquatics“ prezidentas Saulius Binevičius.

METŲ PROVERŽIS

„Metų proveržio“ apdovanojimas atiteko Kauno plaukimo mokyklos auklėtiniui Tajui Juškai (pirmasis treneris – Mantas Buivydas, dabar – Paulius Andrijauskas). Jaunojo sportininko pavardė praėjusiais metais ne kartą skambėjo tiek Lietuvos, tiek didžiausiuose užsienio plaukimo naujienų svetainėse.

Kaunietis savo pasiekimais ir bendraamžių rekordus lenkiančiais rezultatais 2023-siais stebino ne vieną plaukimo specialistą, o kartu su komandos draugais Europos jaunimo čempionate pelnė bronzos medalius vaikinų estafetėje 4 x 100 m laisvu stiliumi.

Tajus Juška (Nuotr .Martyno Pečiulio / LTU Aquatics)

METŲ TRENERĖ

„Metų trenerės“ nominacijoje nugalėjo Palangos sporto centro plaukimo trenerė Ina Paipelienė.

Ilgametė nacionalinės plaukimo rinktinės lyderių Dano Rapšio ir Andriaus Šidlausko trenerė praėjusiais metais kartu su treneriu Pauliumi Povilionu ruošė sportininkus svarbiausiems 2023-iųjų startams.

"LTUaquatics " 2023 m. geriausiųjų apdovanojimai

METŲ TRENERIS

„Metų trenerio“ nominaciją pelnė Kauno plaukimo mokyklos ir Kauno meistriškumo centro vyr. treneris Paulius Andrijauskas.

Jis pernai prisidėjo prie nacionalinės jaunimo rinktinės lyderių pasiruošimo svarbiausiems metų startams ir tarptautinėms varžyboms paruošė Europos jaunimo čempionato prizininką Tajų Jušką, Džiugą Miškinį bei kitus sportininkus.

"LTUaquatics " 2023 m. geriausiųjų apdovanojimai

METŲ KOMANDA

„Metų komanda“ buvo pripažinta bronzinė Europos jaunimo plaukimo čempionato estafetė 4 x 100 m laisvu stiliumi. Serbijos sostinėje Belgrade Lietuvai bronzos medalius iškovojo tąkart iškovojo Rokas Jazdauskas, Tajus Juška, Kiril Stepanov ir Kristupas Trepočka.

"LTUaquatics " 2023 m. geriausiųjų apdovanojimai

METŲ SPORTININKĖ

„Metų sportininke“ antrus metus iš eilės tapo plaukikė Rūta Meilutytė.

Kaunietė, kurią treniruoja Žalgirio plaukimo akademijos treneris Tadas Duškinas, praėjusiais metais pasaulio čempionate Fukuokoje (Japonija) ne tik pelnė du aukso medalius plaukimo krūtine (50 m ir 100 m) rungtyse, bet dar ir pagerino planetos moterų rekordą (50 m krūtine).

Kaunietė pernai taip pat įvykdė ir olimpinį 100 m plaukimo krūtine rungties normatyvą, taip iškovodama teisę startuoti trečiose karjeroje olimpinėse žaidynėse.

"LTUaquatics " 2023 m. geriausiųjų apdovanojimai

METŲ SPORTININKAS

„Metų sportininku“ dar kartą išrinktas plaukikas Danas Rapšys. Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ sportininkas pernai tapo pirmuoju lietuviu, pelniusį olimpinį kelialapį į Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes.

Įvykdyti olimpinius normatyvus trenerių Inos Paipelienės ir Pauliaus Povilionio auklėtiniui pavyko 200 m ir 400 m plaukimo krūtine rungtyse.

D.Rapšys itin sėkmingai užbaigė 2023-iuosius metus. Jis Europos plaukimo čempionate trumpame (25 m) baseine iškovojo net tris apdovanojimus – sidabrą 400 m laisvu stiliumi rungtyje ir du bronzos medalius 200 m kompleksiniu būdu ir 200 m laisvu stiliumi rungtyse.

"LTUaquatics " 2023 m. geriausiųjų apdovanojimai

METŲ MEISTRIŠKUMO CENTRAS

„Metų meistriškumo centro“ nominacija atiteko vilniečiams. Vilniaus meistriškumo centras (vyr. treneris Kęstutis Steponavičius, treneris Vygandas Banys) praėjusiais metais išsiskyrė didžiausiu darbo efektyvumu (vertinant centro plaukikų progresą tikslinėse rungtyse pagal amžiaus grupes) ir ugdytinių Rudolph taškų progresu pagrindinėse rungtyse.

METŲ REKORDININKAS

„Metų rekordininku“ tapo Tajus Juška. Jaunasis plaukikas praėjusiais metais gerino ne tik asmeninius rezultatus, bet ir Lietuvos rekordus tiek iki 15-os, tiek iki 17-os metų.

Vien savo amžiaus grupėje (iki 15 metų) kaunietis pernai beveik tris dešimtis kartų įvairiose plaukimo rungtyse naujino šalies rekordus ilgame 50 m baseine, o trumpame (25 m) baseine – per dešimt sykių.

UŽ GYVENIMO NUOPELNUS

Apdovanojimą „Už gyvenimo nuopelnus“ asociacija „LTU Aquatics“ paskyrė Panevėžio „Žemynos” progimnazijos direktoriaus pavaduotojui ugdymui Arūnui Gabrilavičiui.

A.Gabrilavičius įvertintas už nenuilstamą trenerių motyvaciją plaukikų parengimui nacionalinei rinktinei.

Arūnas Gabrilavičius

Apdovanojimų partneris – „Vivus Finance“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją