16 rinktinių suskirstytos į dvi grupes. H grupėje Helsinkyje kovos Suomijos, Kanados, JAV, Slovakijos, Šveicarijos, Baltarusijos, Prancūzijos ir Kazachstano ekipos. Latviai pateko į S grupę kartu Švedija, Čekija, Rusija, Vokietija, Italija, Danija ir Norvegija. Šios grupės varžybos bus surengtos Stokholme.

Čempionate bus taikoma nauja varžybų sistema. Į kitą etapą pateks po keturias pajėgiausias kiekvienos grupės komandas. Paskui, ketvirtfinalyje, pirmą vietą H grupėje užėmusi rinktinė žais ne su S grupėje ketvirtoje pozicijoje likusia ekipa, o su tos pačios, H grupės, ketvirta komanda. Antra H grupės komanda grumsis su trečią vietą šioje grupėje užėmusia rinktine.

Tokiu pat principu ketvirtfinalyje rungtyniaus S grupės ekipos. Pusfinalyje dvi geriausios H grupės komandos išmėgins jėgas su stipriausiomis S grupės rinktinėmis. Rungtynės dėl 3-ios vietos ir finalas vyks Helsinkyje.

Lietuvos sporto gerbėjams, ko gero, didžiausią susidomėjimą kels mūsų kaimynų latvių žaidimas. Praėjusiose pasaulio pirmenybėse Slovakijoje Latvijos rinktinė vos nenukrito į žemesnį divizioną – užėmė 13-ą vietą.

Šįkart „braliukai“ pasiryžę užkopti kur kas aukščiau. Latviai yra pajėgūs pakovoti net ir dėl vietos ketvirtfinalyje. Švedijos, Čekijos ir Rusijos komandos pagal sudėtį yra gerokai stipresnės už Latviją, bet mūsų kovingiems kaimynams grupėje įkandami danai, italai, vokiečiai ir norvegai.

Pasaulio čempionatuose elitiniame divizione latviai į ketvirtfinalį prasibrovė 4 kartus. Aukščiausia jų užimta vieta – 7-a (1997, 2004 ir 2009 metais).

Pasaulio čempionų vardą šiemet sieks apginti Suomijos ledo ritulininkai, pernai finale pranokę švedus. Intriga bus didžiulė, nes į aukščiausius apdovanojimus, be šių rinktinių, taikosi Čekija, Rusija, Kanada.

Pasaulio ledo ritulio čempionato rungtynės JAV – Prancūzija – jau gegužės 4 d. 12.10 val. – tik per „Viasat Sport Baltic“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)