Čempionais šioje rungtyje tapo vokiečiai Andre Philippas Syringas ir Maxas Appelis. Antrą vietą iškovojo Italijos įgula – Pietro Cattane ir Lorenco Fontana, o su lietuviais kartu finišavo lenkai Mateuszas Swietekas ir Damianas Rewersas.

Merginų dvivietei (JW2x) iki medalių pritrūko dešimties sekundžių. Aukso medalį iškovojo rumunės Elena Lagofatu ir Nicoleta Pascanu (07:12,81), sidabrą – vokietės Annemieke Schanze ir Friedai Hammerling (07:13,71), o bronza atiteko olandėms Lailai Yousiffou ir Marieke Keijser (07:16,65). Lietuvės distanciją įveikė per 7 min. 26,24 sek. ir užėmė ketvirtą vietą.

Vienvietininkė Sonata Petrikaitė A finale liko šeštoje vietoje ir medalio taip pat neiškovojo. Lietuvė distanciją įveikė per 8 min. 4,34 sek. Aukso medalį iškovojo baltarusė Desislava Georgjeva (07:51,64), sidabras atiteko prancūzei Camille Juillet (07:53,58), bronza - rusei Jekaterinai Pitirimovai (07:54,39).

Lietuvių pavienio irklo dvivietė įgula (JM2-) su Emiliu Abelkiu ir Žilvinu Visocku B finale užėmė penktąją vietą ir bendroje įskaitoje liko vienuoliktoje pozicijoje. Tuo tarpu keturvietė (JM4x) B finale finišavo trečioje vietoje ir bendrojoje įskaitoje užėmė devintą vietą. Keturvietėje plaukė Matas Lukoševičius, Saulius Ilonis, Julius Lesauskas ir Žilvinas Barakauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)