Savo žaidimą primetę svečiai užtikrintai laimėjo pirmą setą, bet antrame vyko permaininga kova, kurios pabaigoje sėkmė lydėjo Latvijos komandą.

Trečiame sete „SM Tauro“ salėje kilo milžiniškas triukšmas - ištikimas Vilniaus klubo aistruolis atsinešė būgną ir audringai palaikė savo ekipą. Tarsi įgavę naują kvėpavimą, šeimininkai laimėjo trečią setą ir grąžino intrigą į rungtynes. Vis dėlto, ketvirtame sete vėl pranašesni buvo latviai, kurie ir šventė pergalę.

Šeimininkams po 12 taškų pelnė Robertas Juchnevičius ir Artūras Vincelovičius, 11 - Jonas Rakickas.

Jelgavos komandoje rezultatyviausiai žaidė Aleksandras Kudriašovas (15 tšk.).

Tinklinis

„Patys padarėme per daug klaidų. Jautėme spaudimą priiminėdami kamuolius. Tik trečiame sete su tuo susitvarkėme. Jų greitas puolimas buvo mums neparankus. Ketvirtame sete jie pataikė viską, ką mušė, o mums trūksta geresnio žaidimo priėmimo linijos ir diagionalinio puolėjo pozicijose“, - teigė Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis.

V. Burakinskis džiaugėsi žiūrovų palaikymu, bet nemano, kad fanų keliamas triukšmas buvo esminis faktorius, lėmęs laimėtą trečią setą. Treneris pripažino, kad svarbiausias tikslas dabar - pasimokyti iš klaidų ir išvykoje sužaisti geriau.

„Galbūt trečiame sete pas varžovus sumažėjo pasitikėjimas savo jėgomis. Jeigu žmogus abejoja savimi, tai tikrai nelaimės. Nebent varžovas padarytų daugiau klaidų. O tam, kad varžovai klystų, reikia juos spausti, bet mums to padaryti nepavyko. Mes jiems suteikėme per daug laisvės. Antrose rungtynėse man svarbiausia, kad žaistume geriau - kad gynyba būtų geresnė, kad geriau padavinėtume ir priiminėtume“, - pabrėžė V. Burakinskis.

Antros serijos rungtynėse bus žaidžiamos šeštadienį Latvijoje. Jei prireiks trečių rungtynių, jos sekmadienį taip pat bus žaidžiamos Jelgavoje.

Reguliariame sezone „Flamingo Volley-SM Tauras“ užėmė penktą vietą, o „Biolars-Jelgava“ ekipa buvo ketvirta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją