Visi teisėjai vienbalsiai (120-108, 119-109 ir 118-110) neabejotinu kovos nugalėtoju skyrė M. Pacquiao, kuris boksavosi nepriekaištingai ir sėkmingomis kombinacijomis rinko taškus raundas po raundo. B. Riosas turėjo progų pademonstruoti savo jėgą, bet to akivaizdžiai buvo per mažai.

„M. Pacquiao yra labai greitas. Jis staigus ir neparankus priešininkas kovai. Jo greitis išmušė mane iš vėžių,“ – po kovos pripažino B. Riosas.

Šia pergale filipinietis nutraukė dviejų pralaimėjimų iš eilės seriją. Paskutinį kartą ringe jis po triuškinančio nokauto turėjo iškelti Juano Manuelio Marquezo ranką į viršų. M. Pacquiao yra iškovojęs 10 pasaulio čempiono titulų aštuoniose skirtingose svorio kategorijose, o jo pergalių ir pralaimėjimų rezultatas išties įspūdingas: 55-5-2.

Po kovos M. Pacquiao paneigė gandus apie pasitraukimą iš sporto. „Mano laikas dar nesibaigė,“ – teigė jis.
Carlas Frochas (kairėje) britų dvikovoje kontraversiškai nugalėjo George‘ą Grovesą

C. Frochas kontraversiškai nugalėjo G. Grovesą britų mūšyje

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Mančesteryje Carlas Frochas nugalėjo George‘ą Grovesą, tačiau arbitro sprendimas devintame raunde sustabdyti kovą sukėlė tiek ginčų, kad spauda netilo visą naktį.

C. Frochas (32-2, 23 nokautai) po kovos sakė, jog jo nuomone kovos sustabdymas buvo pagrįstas. Po šio teiginio Mančesterio minia jį „nuoširdžiai“ nušvilpė. Švilpimai nesiliovė viso nugalėtojo interviu po kovos metu. Sėdedamas šalia G. Groveso (19-1, 15 nokautų) jis dar labiau kaustė įtampą, priekaištaudamas buvusiam varžovui, jog prieš kovą jo pasisakymai buvo „vaikiški“, „įžūlūs“ ir „kvaili“. Tiesa, G. Grovesas į tokius pasisakymus daug dėmesio nekreipė.

Problema tame, kad kova išties buvo nuostabi. G. Grovesas ištęsėjo pažadus ir daugumos nuomone taškais pirmavo prieš C. Frochą. Pastarasis taip pat pademonstravo begalinį ryžtą ir kovotojo dvasią. Jis net neketino trauktis ir stengėsi laikytis iš paskutiniųjų.

C. Frochas kabinosi į menkiausią galimybę ir jo valia padėjo jam iškovoti pergalę.

Evgenijus Gradovičius sėkmingai apgynė IBF puslengvio svorio titulą

E. Gradovičius sėkmingai apgynė IBF puslengvio svorio titulą

Evgenijus Gradovičius pasirodė per stiprus varžovui Billy Dibui, kuris sugebėjo atsilaikyti tik iki devintojo raundo.

Šiąnakt Makao vykusioje kovoje E. Gradovičius sėkmingai apgynė IBF puslengvio svorio titulą nesunkiai susitvarkydamas su australu B. Dibu. Atsakomojo boksininkų dvikova buvo dalis vakaro šou, kurį vainikavo Manny Pacquiao ir Brandono Rioso mūšis. Devintame raunde toliau kovos stebėti negalėjusi B. Dibo komanda išmetė rankšluostį.

E. Gradovičius (18-0, 9 nokautai) buvo tiesiog per daug aršus B. Dibui (36-3, 21 nokautas). Tiesa, tą buvo galima pastebėti jau pirmoje boksininkų akistatoje kovo mėnesį. Šįkart B. Dibas žinojo, ko tikėtis (nes pirmą kartą priešininkai sutiko kautis iki kovos pradžios likus labai nedaug laiko ir tinkamai pasiruošti galėjo nespėti), tačiau E. Gradovičius atrodė dar labiau pasitikintis savo jėgomis, nei prieš tai. B. Dibas buvo pasirengęs kautis, tačiau tiesiog sutiko aukštesnio lygio priešininką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)