Rinktinę ves praėjusio čempionato prizininkas Andrius Šidlauskas, olimpinius kelialapius jau užsitikrinę Danas Rapšys ir Aleksas Savickas. Į Belgradą kartu su jais keliaus Tomas Navikonis, Tomas Lukminas, Rokas Jazdauskas, Jokūbas Keblys, Džiugas Miškinis, Kristupas Trepočka ir Justine Murdock, pirmą kartą atstovausianti nacionalinei komandai.

„LTU Aquatics“ nustatytus atrankos kriterijus taip pat atitiko Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Mantas Kaušpėdas ir Sylvia Statkevičius, tačiau šie plaukikai į Belgradą nevyks, nes ruošiasi kitiems svarbiems startams.

R. Meilutytė ir K. Teterevkova pagal individualų planą toliau intensyviai rengiasi vasaros olimpinėms žaidynėms. Jaunimo rinktinės narių – M. Kaušpėdo, S. Statkevičius ir kitų – dar laukia Europos jaunimo čempionatas Vilniuje.

Į Serbijos sostinę taip pat vyks du geriausi Lietuvos šuolininkai į vandenį: vilniečiai Sebastianas Koneckis ir Martynas Lisauskas.

Tiek plaukimo, tiek šuolių į vandenį varžybos prasidės birželio 17 dieną ir tęsis iki 23 dienos.

Būtent birželio 23 diena žymi olimpinės plaukimo atrankos pabaigą, todėl čempionatas Belgrade – paskutinė proga sportininkams įvykdyti normatyvus į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Primename, kad 2022 metais praėjusiame Europos čempionate Romoje (Italija) Lietuvai atstovavo devyni plaukikai.

Tąkart medalius iškovojo R. Meilutytė (50 m krūtine – auksas, 100 m krūtine – bronza), K. Teterevkova (200 m krūtine – bronza) ir A. Šidlauskas (100 m krūtine – bronza).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją