Tiesa, du iš jų neturi Lietuvos pilietybės. Amerikietė Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius mūsų šalies garbę gins šokiuose ant ledo, o rusas Nikita Jermolajevas ir Goda Butkutė taps pirma Lietuvos pora, kuri pasirodys porinio čiuožimo varžybose.

Didžiausia intriga būtent ir taps lietuvės ir ruso debiutas Europos čempionato porų varžybose. Po ilgų metų G. Butkutė ir N. Jermolajevas pagaliau sulaukė galimybės startuoti suaugusiųjų varžybose – amžiaus standartai iki šiol to daryti neleido. Godai – dar tik 16-a, jos partneriui 24-eri. Ekspertai neabejoja, kad vienintelis Lietuvos porinio čiuožimo duetas turi realius šansus jau debiutiniame Europos čempionate prasibrauti į stipriausiųjų penkioliktuką. Gal net dešimtuką.

G. Butkutė su jauduliu ir nekantrumu laukia starto. Geriausi Europos čiuožėjai jau kitą savaitę rinksis Bratislavoje.

„Su Nikita čiuožiame trejus metus, tačiau tik dabar galime įžengti ten, kur taip ilgai svajojome būti – Europos ir pasaulio čempionatuose. Norime nenuvilti ir rodyti pavyzdį kitiems Lietuvos čiuožėjams. Povilas (Vanagas) su Margarita (Drobiazko) yra tituluočiausia visų laikų Lietuvos pora, bet mūsų tikslai ne ką mažesni. Ir artėjančiame Europos čempionate sieksime patekti į geriausiųjų dešimtuką“, – kalbėjo vos 154 centimetrų ūgio čiuožėja.

Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas

Goda – viena talentingiausių Lietuvos čiuožėjų, ją žiūrovai puikiai pažįsta iš P. Vanago ir M. Drobiazko rengiamų „Liepsnojančio ledo“ šou pasirodymų.

„Svarbiausia, kad Bratislavoje susitvarkytume su trumpa programa ir patektume į laisvąją. Būtent laisva programa yra mūsų „arkliukas“, – teigė G. Butkutė.

Prieš pat Europos čempionatą G. Butkutė ir N. Jermolajevas tarptautinėse varžybose Lenkijoje iškovojo sidabro medalius ir, surinkę 153,23 balo, pagerino savo asmeninį rekordą.

Amerikietė viliasi pradžiuginti žiūrovus

Šokiuose ant ledo Lietuvos garbę antrus metus iš eilės gins Detroite gyvenantys ir ten besitreniruojantys Saulius Ambrulevičius ir amerikietė Taylor Tran. Praėjusiais metais ši pora debiutavo aukščiausio lygio varžybose ir Europos čempionate užėmė 24-ą vietą. Vis dėlto aplenkę tik 5 poras, Lietuvos atstovai į laisvą programą nepateko. Šįkart jie pasiryžę kopti kur kas aukščiau.

„Mūsų programos labai nuotaikingos, todėl norime ant ledo pasirodyti taip, kad žiūrovai galėtų mėgautis. Be to, tikimės, kad ir teisėjai išvys kaip mes patobulėjome“, – sakė T.Tran.

„Jaučiamės kur kas stipresni. Labiau pasitikime savo jėgomis. Per metus daug kas pasikeitė – mes pasiekėme naują lygį, todėl ir lūkesčiai Bratislavoje bus didesni. Sieksime patekti į laisvą programą ir užsitikrinti vietą pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate“, – mintimis dalijosi S. Ambrulevičius.

Moterų varžybose – antrasis A. Golovkinos bandymas

Merginų varžybose Lietuvai antrus metus iš eilės atstovaus Aleksandra Golovkina. Praėjusiais metais Europos čempionate Stokholme ši 17-metė mergina daugeliui netikėtai pateko į stipriausiųjų dvidešimtuką ir užėmė 19-ą vietą.

„Dabar jaučiuosi dar stipresnė – tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Europos čempionatui rengiuosi Prancūzijoje ir manau, kad esu labai gerai pasiruošusi artėjančiam startui. Patirtis suteikia kur kas daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Tikiuosi, padarysiu viską, ką galiu geriausiai“, – tikino A. Golovkina.

Europos dailiojo čiuožimo čempionatas Bratislavoje vyks po 15 metų pertraukos. Pirmenybėse varžysis 33 valstybių atstovai.

Europos čempionato žvaigždės:

-T atjana Volosožar ir Maksimas Trankovas (Rusija): tris kartus Europos čempionai, Sočio žiemos olimpinių žaidynių čempionai;

- Ksenija Stolbova ir Fedoras Klimovas (Rusija): Sočio žiemos olimpinių žaidynių vicečempionai, dukart Europos vicečempionai, pasaulio vicečempionai;

- Javieras Fernandezas (Ispanija): triskart Europos čempionas, pasaulio čempionas;

- Jevgenija Medvedeva (Rusija): ISU „Grand Prix“ čempionė ir didžiausia metų sensacija;

- Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas (Prancūzija) – šokių ant ledo Europos ir pasaulio čempionai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)