Mada nėra vien tik blizgučiai ir šilkai. Atvirkščiai, tai yra jaunų žmonių veržimasis į pasaulį.

Taip buvo ir su Dailės akademijos, kostiumo dizaino studentės Vildos Šeškutės atveju. Man teko recenzuoti jos bakalauro studijų baigiamąjį darbą. Kai pamačiau jos kūrinį, pradžioje neatpažinau iš kokios medžiagos suknelė pasiūta, bet kai supratau, idėja mane sužavėjo. Kartais paprasti dalykai gali būti perdaromi į nepaprastus“, – sako K. Mališauskienė.

Dizainerė įsitikinusi, kad moterų bėgimo varžybose ji turės gerą progą parodyti šios suknelės paskirtį ir, kad ji nepakliūtų į spintą nepamatyta.

Visa sportinė apranga išryškina moteriškąsias linijas. Tai gali versti jaustis nejaukiai, ypač tuo atveju, jeigu šalia yra ir vyriška kompanija. Ši suknelė moteriai leidžia jaustis tarsi su šarvais – apsaugotai nuo įkyrių akių ar nepageidaujamo dėmesio. Be to ji nevaržo judesių ir leidžia laisvai judėti“, – sako K. Mališauskienė.

Pasak jos, tai sportinis išradimas, kuris netrukdo, o motyvuoja sportuoti. Moteris bėgime su bendramintėmis ir suknelės autore žada įveikti 3 km distanciją.

„Sportuoju aktyviai, todėl problemų nesukeltų ir ilgesnė distancija. Tačiau, šįkart bėgsiu ne varžydamasi, o mėgaudamasi. Manau, kad tai bus puiki pramoga ir linksmai praleistas laikas“, – šypsosi K. Mališauskienė.

Ketvirtadienį (birželio 12-ą d.), 18.30 val., Vilniuje prie Baltojo tilto vyks kas savaitinė vieša treniruotė, į kurią atvykti kviečiamos visos moterys, o registracija į moterų bėgimą tęsiasi svetainėje moterubegimas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)