Bažnyčios neaplenkia

34-erių R. Paškauskienė savo medaliais galėtų papuošti ne vieną kalėdinę eglutę: iš Senojo žemyno pirmenybių 16 apdovanojimų per karjerą parsivežusi kaunietė yra tituluočiausia sportininkė Lietuvos stalo teniso istorijoje.

Nepaisant nuolatinio treniruočių ir varžybų maratono, R. Paškauskienė visada pažymi didžiausią metų šventę tiek artimųjų rate, tiek bažnyčioje klausydamasi Kalėdų mišių.

„Kalėdos mūsų šeimoje yra labai svarbus įvykis, nes esame religingi – taip buvome auklėjami nuo mažens. Mums Kalėdos pirmiausia siejasi tikrai ne su dovanomis“, – DELFI pasakojo stalo tenisininkė.

Šiemet R. Paškauskienė Kalėdas jau spėjo paminėti Prancūzijoje, kur sportininkė gina vieno iš šios šalies lygoje besivaržančių klubų garbę. Šią savaitę grįžusi į tėvynę žaidėja taip pat sulaukė netikėtos dovanos: Vyriausybė jai išimties tvarka skyrė 15 tūkst. litų premiją.

Taip valdžia pirmą kartą įvertino ne tik šiemet iškovotus Europos moterų dvejetų aukso bei mišrių dvejetų sidabro medalius, bet ir visą įspūdingą stalo tenisininkės trofėjų kolekciją.

„Ši žinia mane labai nustebino. Premija man svarbi ne tik psichologiškai, bet ir finansiškai: stalo tenisininkai – ne krepšininkai ar futbolininkai, mes gyvename kukliau“, – patikino R. Paškauskienė.

Barzdą klijuoja kitiems

Leisti sūriu prakaitu uždirbtos premijos kalėdiniams gardumynams R. Paškauskienei nereikės: už šventinį stalą atsakinga yra sportininkę treniruojanti jos mama R. Garkauskienė. Rūta neslepia, jog, pagalvojus apie kasmetinius kryžiaus žygius po virtuvę, jai ima šiauštis plaukai.

„Mama man visko paruošia, o aš vis išsisuku. Neįsivaizduoju, kaip reikėtų pačiai prigaminti šitiek maisto“, – šypsojosi sportininkė.

R. Paškauskienė sunkiai regi save ir apsisiautusią raudonu apsiaustu bei pasislėpusią po žila barzda.

„Kalėdų senelis pas mus visada ateina. Pernai persirengė teta, kam teks vaidinti šiemet, dar nežinau, bet visą aprangos komplektą jau nupirkau. Pati tikrai nenorėčiau, nes tai – sunkus darbas“, – juokėsi stalo tenisininkė.

Labiausiai Kalėdų senelio prieš šventes laukia ketverių Dovydas, kurį Rūta augina su vyru Vytautu. Tiesa, Europos čempionė ne be apmaudo pastebėjo, kad vaikus darosi vis sunkiau kuo nors nustebinti.

„Šiais laikais vaikai nebemoka vertinti dovanų. Atsimenu, kaip mes džiaugdavomės gavę vieną dovanėlę, o dabar žaislai keliauja konvejeriu. Dovydas turbūt pats nežino, kiek turi visokių mašinėlių, bet vieną paima, ir po minutės jau meta iš rankų“, – stebėjosi R. Paškauskienė.

Jei vis tik tektų įlįsti į Kalėdų senelio kostiumą, ji žino, ką iš dovanų maišo ištrauktų kolegoms iš sporto pasaulio.

„Visiems sportininkams – kuo daugiau medalių, o visiems sporto fanams – daug gerų akimirkų, gerų emocijų ir sveikatos”, – linkėjo R. Paškauskienė.