Lietuvio varžovas atstovauja Olandijos sporto klubui „Mike’s GYM“, kuriame M. Ibbsai ruoštis padeda garsiausi kovinio pasaulio atstovai Badras Hari, Gokhanas Saki, Melvinas Manchojevas, o juos visus treniruoja garsusis specialistas „Big Mike“.

- Esate šeimos žmogus. Ar suderinami darbai būti tėčiu ir kovotoju?

- Manau, kad kai nori – viskas gyvenime yra suderinama. Žinoma, nemeluosiu, laiką, skirtą šeimai, besiruošdamas „Bushido Hero’s 2014“ turnyrui, kartais iš šeimos vagiu. Bet esu laimingas, kad šeima mane palaiko ir supranta. Anksčiau buvo daug sunkiau, nes dukrytė buvo visai maža, mano žmona dirba, tad dažnai tekdavo sukti galvą, kas prižiūrės mūsų atžalą: auklė, mama ar aš.

Jai paaugus. viskas pasidarė paprasčiau. Dažnai pasiimu ją į treniruotes, priperku saldumynų. O kai jai pabosta, ji savarankiškai pereina į tame pačiame pastate esančią kavinę, kurioje visi ją pažįsta ir puikiai priima. Su padavėjomis mažoji taip susidraugavus, kad mielai eina ten pažaisti. Na, o mano, nors ir labai pakanti ir tolerantiška žmona, kartais visgi neišlaiko ir ima pykti, kad dėl treniruočių nuolat kur nors vėluoju.

- Ar šeima ateina jūsų palaikyti į turnyrus?

- Visas varžybas stebi mano žmona, mama ir tėtis. Visi labai mane palaiko! Nežinau, ką be jų daryčiau. Mano žmona su manimi vyksta net ir į užsienyje vykstančias varžybas. Smagiausia tai, kad būdama viena sugeba perrėkti užsieniečių palaikymo komandas. Būna varžybų, kai net po pergalės žmona ateina pas mane apsiašarojusi, nesvarbu, kad laimėjau. Stebėti tris raundus, kurių metų mes su varžovu talžėme vienas kitą, kartais yra per sunku net ir jai, mačiusiai tiek daug kovų. Tikiuosi, kad kitais metais jau ir dukrytė galės pamatyti bent vienas mano varžybas. Kol kas, manau, ji dar per maža. Dabar tik paprašo manęs po varžybų parodyti video.

- Kas jums yra šis sportas?

- Kovos menai yra viskas viename: kartais - atsipalaidavimo būdas, kartais - adrenalino pliūpsnis ir būdas tobulėti. Einu į salę ir stengiuosi palikti visas blogas mintis ir bėdas už salės ribų. Tai, tarsi, mano šventovė.

- Galbūt tikite prietarais ar turite ritualų, kuriuos nuolat kartojate prieš lipdamas į ringą?

- Turiu vieną prietarą – niekada nelendu per virves. Visuomet jas perlipu.

- Kokia jūsų svajonė šiame sporte?

- Jei neturėčiau šiam sportui svajonių – išvis nesportuočiau. Pačios kovos yra mano didelė aistra ir tuo pačiu hobis. Svajoju ne apie titulus, o apie tai, kad ateityje norėčiau susikauti su stipriausiais savo svorio kategorijoje.

- O kas jus žavi labiausiai?

- Galėčiau išvardinti ilgiausią sąrašą. Pirmiausia, tai - pagarba priešininkui. Man patinka sporto kultūra, nes priešininkai ringe kaunasi, o kovai pasibaigus padėkoja vienas kitam. Patinka ta beprotiškai gera adrenalino dozė, gauta ringe. Nemanau, kad žmogus nebuvęs ringe, gali įsivaizduoti, ką jaučia kovotojas. Dažnai girdžiu iš pašalės, kad tai tik kvailas galvų daužymas. Na… Man tai kovos menas ir gyvenimo būdas.

K. Liukaitį, kitus lietuvius ir pasaulio bušido žvaigždes ringe galima bus pamatyti jau lapkričio 15 d., 19.00 val. Vilniaus „Siemens arenoje“ vyksiančiame „Bushido Hero’s Series 2014“ turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)