Pirmas turnyro etapas didesnių staigmenų nepateikė ir stipriausiųjų šešioliktuke atsidūrė auksčiausio reitingo žaidėjai, taip pat gerai turnyro metu pasirodę K. Sinkevičius, A. Kumšinas, E. Roličius , M. Mockus, S. Špogis ir vienas jauniausių Lietuvos sportininkų – K. Žadeikis-jaunesnysis.

Šešioliktuko susitikimuose įtemptos kovos neužsimezgė. Aktyvesnį pasipriešinimą galėjome matyti tik susitikimuose tarp A. Krušino ir L. Arcimavičiaus bei K. Pčelino ir S. Špogio. Čia A. Krušinui rezultatu 2:3 netikėtai nusileido ketvirtas reitingo numeris L. Arcimavičius. Klaipėdietis S. Špogis nusileido trečią vietą reitinge užimančiam K. Pčelinui.

Visos ketvirtfinalio kovos baigėsi rezultatu 4:2. Solidų priešininkų pasipriešinimą atlaikę, į pusfinalį pateko aukščiausias vietas reitinge užimantys A. Isajenka, M. Lukašikas, D. Oleinikas ir J. Rybnikovas.

Pirmoje pusfinalio kovoje susitiko sportininkai iš Vilniaus - A. Isajenka ir M. Lukašikas. Nepaisant geros sportinės formos ir neblogo turnyro metu demonstruoto rezultatyvumo, M. Lukašikas nesugebėjo pasipriešinti varžovui. Šioje kovoje triuškinančiu rezultatu 4:0 nugalėjo A. Isajenka.

Kitame čempionato pusfinalyje susitikimas tarp J. Rybnikovo ir praėjusių metų turnyro čempiono D. Oleinko klostėsi palankiai Vilniuje pastaruosius keletą metų besimokančiam ir LBF organizuojamose piramidės varžybose nuolat dalyvaujančiam ukrainiečiui D. Oleinikui. Pastaruoju metu puikią formą demonstruojantis žaidėjas priešininką įveikė rezultatu 4:1.

Kaip ir galima buvo tikėtis, finalo susitikimas tarp dviejų pajėgiausių Lietuvos kombinuotos piramidės žaidėjų klostėsi ypač įtemptai. Pastaruosius keletą metų turnyrų laimėjimus šluote šluojąs A. Isajenka jau šių metų kombinuotos piramidės čempionate pasirodė kiek silpniau. Tuomet žaidėjas iš turnyro pasitraukė po pusfinalyje pralaimėtos kovos K. Afanasjevui.

Tuo metu praėjusių metų turnyro čempionas, jaunas ir sparčiai tobulėjantis D. Oleinikas, šiais metais jau spėjęs pelnyti Lietuvos kombinuotos piramidės čempiono titulą, užtikrintą žaidimą demonstravo ir šio turnyro metu.

Įtempta finalo kova iš žaidėjų pareikalavo maksimalaus dėmesingumo. Viso susitikimo metu sportininkai demonstravo lygiavertes jėgas ir tik lemiamoje partijoje, atlikęs seriją tikslių smūgių, D. Oleinikas išplėšė „Black Ball 2015“ taurės turnyro čempiono vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją