Lenktynės šiais metais startuos Vilniuje, o finišuos Estijos sostinės Talino pilyje. Lenktynėse dalyvaus 20 komandų ir 120 dviratininkų iš šešiolikos valstybių.

Daugiadienių lenktynių portalas DELFI jums pristato visas 20 komandų, kurios rugpjūčio 20 d. 11 val. Vilniaus Katedros aikštėje stos prie pirmo etapo starto.

Pažintį su „Baltic Chain Tour“ lenkynėse dalyvausiančiomis komandomis tęsiame su nacionaline Vokietijos komanda. Vokiečiai į didžiausias daugiadienes lenktynes šiaurės Europoje atvyksta jau antrą kartą.

Šiemet, kaip ir 2013 metais, nacionalinė rinktinė sudaryta iš Vokietijos kontinentinės komandos „Rad-Net Rose Team“ narių. Kaip ir praėjusiais metais ši komanda labai jauna. 31-erių metų komandos kapitonas Henningas Bommelis nuo 2009 metų yra įvairių žemyno komandų narys, tuo tarpų likę penki komandos nariai, kurių amžiaus vidurkis kiek daugiau nei 20 metų, tik pradeda profesionalų karjeras.

2013 metais vokiečių komandai Lucasas Lissas pirmame lenktynių etape iškovojo antrą vietą, tai buvo geriausias rezultatas „Baltic Chain Tour“ lenktynėse. Vėliau trečiame etape L. Lissas pasitraukė iš lenktynių, o iš likusių komandos narių tik du baigė lenktynes. Nei vienas jų likusiuose etapuose nefinišavo aukščiau 15-os vietos.

Nuo praėjusių metų komandos sudėtis daug nepasikeitė. Vietoje L. Lisso ir Marco Mathiso lenktynėse dalyvaus 20-metis Moritzas Schaffneris ir 19-metis Domenicas Weinsteinas. Komandos nariai šiais metais gerais rezultatais pasigirti negali, todėl vokiečius galime priskirti prie lenktynių autsaiderių.

Nacionalinė Vokietijos komanda:

Henningas Bommelis -Vokietija
Theo Reinhardtas – Vokietija
Moritzas Schaffneris – Vokietija
Kerstenas Thiele’as – Vokietija
Domenicas Weinsteinas – Vokietija
Maximilianas Beyeris – Vokietija

Estijos „Pelotono“ komanda „Baltic Chain Tour“ lenktynėse dalyvaus antrus metus iš eilės. Ir nors tai neprofesionalus klubas, praėjusių metų rezultatai tokio lygio komandai buvo tikrai puikūs.

Estas Alo Jakinas pirmame lenktynių etape buvo trečias, šeštame etape - ketvirtas. Kitas estas Rene’as Mandris ketvirtame ir penktame etape buvo ketvirtas, o bendroje įskaitoje užėmė aukštą penktą vietą.

Deja, abu komandos lyderiai šiais metais su komanda nestartuoja, juos ir estą Mihkelį Ronimoisą keičia du prancūzai ir latvis. Antrus metus iš eilės lenktynėse dalyvaus estai Silveris Schultzas, Kristanas Neemela ir Kristjanas Oolo.

Komandos galimybes vertinti gana sunku. Ekipa tikrai atrodo iš autsaiderių grupės, bet praėjusių metu patirtis ir puikiai žinomi net trys iš penkių etapų gali duoti teigiamų rezultatų.

„Peloton“:

Kristjanas Oolo – Estija
Silveras Schultzas – Estija
Martins Trautmanis – Latvija
Kristjanas Neemela – Estija
Guillaume’as Bonnetas – Prancūzija
Xavieras Brunas – Prancūzija

Belgijos komanda „BKCP – Powerplus“ į „Baltic Chain Tour“ lenktynes sugrįžta ginti pernai iškovoto titulo. Belgų komandai atstovaujantis vokietis Philippas Walslebenas praėjusiais metais buvo pirmas bendroje įskaitoje.

Belgų komanda šiemet neabejotinai vėl bus viena pajėgiausių komandų. Nors buvęs komandos lyderis šiemet ir startuos pirmuoju numeriu pažymėtais marškinėliais, jis gali ir nebūti pati svarbiausia persona komandoje.

19-metis olandas Mathieu van der Poelis į Vilnių atvyksta puikios formos ir šiemet demonstruoja geresnius rezultatus, nei praėjusių metų komandos lyderis P. Walslebenas.

Belgų komanda tradiciškai liepos pabaigoje dalyvavo daugiadienėse lenktynėse Prancūzijoje „Tour Alsace“. Prėjusių metais „Baltic Chain Tour“ nugalėtojas P. Walslebenas šiose lenktynėse bendroje įskaitoje liko trečias ir laimėjo vieną etapą. Jaunasis olandas M. van der Poelis bendroje įskaitoje liko šeštas ir taip pat laimėjo etapą. Belgų komanda tikrai kovos tik dėl pirmų vietų, o lyderio vaidmenį šiemet iš vokiečio turbūt perims jaunasis olandas.

„BKCP – Powerplus“:

Davidas van der Poelis – Belgija
Vincentas Baestaensas – Belgija
Hoeyberghsas Daanas – Belgija
Philippas Walslebenas – Vokietija
Mahieu’as van der Poelis – Olandija
Wietse’as Bosmansas – Belgija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją