Pirmenybės prasidės komandinėmis varžybomis: Lietuvos šalies rinktinė varžybas pradės 3-oje grupėje su Turkijos, Kipro ir Latvijos rinktinėmis. Grupių laimėtojai varžysis tarpusavyje vieno minuso sistema, kol paaiškės čempionai, rašoma pranešime spaudai.

Vėliau prasidės asmeninės varžybos skirtingose kategorijose dėl Europos čempionų titulų.

Savo įgūdžius „SEB arenoje“ demonstruos vilniečiai Domas Pakšys, Dominik Tankevič, Taja Leonovič, Jorūnė Šalnaitė, Jorė Kavaliauskaitė, Goda Vancevičiūtė, kauniečiai Rokas Lesinskas, Jurgis Jatulis, Kipras Sakalauskas ir tauragiškis Nojus Tenikaitis, klaipėdietė Augustė Stankevičiūtė. Lietuviai varžysis moterų ir vyrų vienetų bei dvejetų kategorijose, mišraus dvejeto kategorijoje.

Pasak rinktinės trenerės Vytautės Fomkinaitės, Lietuvoje vyksiantis Europos jaunių čempionatas – galimybė supažindinti žmones su badmintonu, populiarinti sporto šaką bei auginti badmintono kultūrą.

„Bet labai svarbus ir mūsų šalies vardo aukštinimas Europos badmintono federacijoje – norime įrodyti, kad esame ir norime būti jos dalis, – sakė trenerė. – Kol kas mūsų pagrindinis tikslas čempionate – komandinėse varžybose iškovoti pirmą vietą grupėje ir, žinoma, užimti kuo aukštesnes pozicijas asmeninėse varžybose, patekti į TOP-8“.

Sulaukusi prašymo įvertinti grupę, į kurią pateko Lietuvos rinktinė, trenerė net neabejojo: „Turime šansą“.

„Grupę, į kurią pateko Lietuva, vertinu pozityviai, – sakė V. Fomkinaitė. – Tikiu, kad turime šansą laimėti grupės varžybas. Tačiau viskas priklauso ne nuo burtų grupėje, o nuo sportininkų pasirodymo. Nebus lengvų žaidimų – visgi tai yra Europos čempionatas, aukšto lygio turnyras, kuriame susirenka tik geriausi, tad svarbiausia gerai pasirengti ir nusiteikti rimtai kovoti.

Rinktinė turėjo kelias stovyklas, kuriose daug dėmesio skyrėme žaidimo taktikai. Svarbiu aspektu tapo komandiškumas, vienas kito palaikymas, susižaidimas tarpusavyje. Man, kaip nacionalinės rinktinės trenerei, labai svarbu buvo komunikacija su sportininkais, sukurti su jais ryšį ir išaiškinti, ko iš jų tikiuosi aš bei ko jie gali tikėtis iš manęs“.

Su nekantrumu Lietuvoje įvyksiančio Europos jaunių čempionato laukia ir olimpietis, badmintono ambasadorius Kęstutis Navickas, sėkmingai treniruojantis Prancūzijos nacionalinę komandą. „Vilniuje išvysime talentingiausius Europos jaunuosius sportininkus ir potencialias ateities badmintono žvaigždes, – teigė K. Navickas. – Tikiu, kad tai padės dar tvirtesnis pamatus Lietuvos badmintono ateičiai.

Tikiu, kad tiek varžantis, tiek stebint geriausius jaunuosius žaidėjus, kils motyvacija dar labiau stengtis ir pamatyti, kur reikia patobulėti. Tai bus didelė badmintono šventė nuolat augančiai Lietuvos badmintono bendruomenei“.

„SEB arenai“ vadovaujantis Ramūnas Grušas džiaugiasi, kad varžybų organizatoriai turnyro namais pasirinko būtent šią areną.

„Daugeliui esame žinomi kaip modernus teniso centras, kuriame nuolatos vyksta aukščiausio lygio teniso turnyrai, – sakė R. Grušas. – Visgi mūsų turima infrastruktūra yra puikiai pritaikoma ir kitoms sporto šakoms, taip pat įvairiems kultūros ar kitokiems renginiams.

Esu tikras, kad Europos jaunimo badmintono čempionato dalyviai liks patenkinti arenoje esančiomis treniruočių, varžybų, apgyvendinimo sąlygomis. Linkiu kuo didžiausios sėkmės šių varžybų organizatoriams, dalyviams ir, ypač, mūsų badmintono rinktinei“.

Daugiau informacijos: https://eu17vilnius2023.lt/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją