Rūta finale sugaišo 25,10 sekundžių ir 0,09 sekundės pagerinusi pačiai priklausiusį šalies rekordą, vos 0,06 sekundės aplenkė šios rungties favorite laikytą rusę Rozaliją Nasretdinovą.

Bronza šioje distancijoje tenkinosi Sionhan Haughey (25,38 sek.) iš Honkongo.

Devynis kartus šalies rekordus gerinusi R. Meilutytė Dubajuje iškovojo net šešis medalius - be minėto aukso medalio ji taip pat tapo čempione plaukdama 50 ir 100 m nuotolius krūtine bei 200 m kompleksinio plaukimo distancijoje ir dusyk iškovojo sidabrą - 100 laisvu stiliumi nuotolyje bei su Lietuvos komandos draugais - Danu Rapšiu, Povilu Strazdu ir Eva Gliožeryte - mišrioje 4 po 100 m kompleksinio plaukimo estafetėje.

Dar vieną sidabro medalį Lietuvai pelnė Danas Rapšys (100 m nugara).

Šeštadienį vakare D. Rapšys 200 m nugara rungties finale aplenkė tris varžovus ir liko penktas.

Lietuvis finale nuotolį įveikė per 1 minutę 59,36 sekundės ir nuo bronzą iškovojusio amerikiečio Connoro Greeno atsiliko 0,94 sekundės.

Šios rungties čempionu tapo italas Luca Mencarinis (1:57,92), o sidabras atiteko japonui Keitai Sunamai (1:58,21).

D. Rapšys šiose pirmenybėse iškovojo du sidabro medalius - plaukdamas 100 m nugara ir mišrioje 4 po 100 metrų kompleksinio plaukimo estafetėje.

Po sėkmingo pasirodymo sportininkus pasveikino šalies vadovai.

„Jūs stiprinate mūsų didžiavimąsi Lietuva ir tikėjimą jos ateitimi. Jūsų uolus darbas ir meilė Lietuvai yra puikus pavyzdys mūsų jaunajai kartai. Įkvepiate daugelį jaunų lietuvių ne tik susidomėti plaukimu, bet ir siekti pergalių visose srityse“, - sveikindama plaukikus sakė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Premjeras Algirdas Butkevičius pasveikino pasaulio jaunimo plaukimo čempionate dalyvavusius plaukikus ir Lietuvos irkluotojus, sėkmingai pasirodžiusius planetos irklavimo čempionate Pietų Korėjoje.

„Sveikinu ir džiaugiuosi sėkmingais Lietuvos sportininkų startais, dar kartą įrodančiais jų profesionalumą bei didžiulį ryžtą siekiant pergalės. Tai – laimėtojams būdingas bruožas, kaip ir atkaklumas bei pasiaukojimas siekiant aukščiausių rezultatų. Dėkoju jums už tai, kad garsinate Lietuvos vardą ir linkiu didžiausios sėkmės ateities varžybose“, - sakoma A. Butkevičiaus sveikinime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (857)