Tarp 16 pusfinalininkių jos užfiksuotas laikas – 1 min. 6,61 sek. – buvo septintas. Šios rungties pasaulio čempionato finalo JAV nuo praėjusio rudens besitreniruojanti sportininkė iki šiol dar nebuvo pasiekusi.

„Pirmas man finalas šioje rungtyje, esu patenkinta. Ir rezultatu – taip pat, jis man yra antras geriausias. Pirmasis buvo jau seniai ir visai netikėtai, dabar jau į jį nebekreipiu dėmesio, bet matau, kad artėju“, – komentavo plaukikė, kurios 2022-aisiais fiksuotas asmeninis rekordas yra 1 min. 6,35 sek.

Rytinėse atrankos varžybose K. Teterevkova 100 m nuplaukė per 1 min. 6,85 sek. ir buvo šešta, tuo metu vyresnė ir kur kas labiau tituluota Rūta Meilutytė, gynusi planetos čempionės titulą, liko tik 17-a (1 min. 7,79 sek.) bei į pusfinalį nepateko.

Kotryna po pirmojo išmėginimo neslėpė baseine nepersitempusi, o kaip buvo pusfinalyje?

„Dabar buvo sunkiau, įdėjau daugiau darbo, dėl to ir rezultatas geresnis. Dirbau, stengiausi. Įtampa? Aišku, ji yra, bet po pirmo starto šiek tiek nuslūgo, buvau ramesnė nei ryte“, – teigė K. Teterevkova.

Iki šiol aukščiausia jos pozicija pasaulio pirmenybėse buvo penktoji, užpernai pasiekta 200 m distancijoje.

Ir pati K. Teterevkova ilgesnį nuotolį laiko pagrindiniu, vis dėlto stengiasi paskirstyti jėgas.

„Pavojinga koncentruotis tik į vieną rungtį, nes gali perdegti. 100 m distancija man yra atsarginis šansas parodyti save, nors kartais pasiseka net geriau nei plaukiant 200 m. Gerai turėti kelis variantus“, – pažymėjo K. Teterevkova.

Kova dėl 100 m plaukimo krūtine medalių vyks antradienį, nuo 19.45 val. Lietuvos laiku. Primename, jog K. Teterevkova į finalą Katare prasibrovė pirmoji iš lietuvių.

Pusfinalyje greičiausia vėl buvo kinė Qianting Tang (1 min. 5,36 sek.), į antrą vietą iš trečios pakilo airė Mona McSharry (1 min. 6,11 sek.), trejetą užbaigė dar viena Kinijos atstovė Chang Yang (1 min. 6,27 sek.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją