Finale ji plaukė dar greičiau nei šeštadienį – 29,40 sek.

Sidabrą pelniusi kinė Qianting Tang atsiliko 0,11 sek., bronzinė italė Benedetta Pilato – 0,61 sek.

„Pirmas metų startas, pavyko geriausiai, kiek tik įmanoma šiuo metu. Manau, gerai pradėtas naujas sezonas.

Jei reikėtų sau rašyti įvertinimą ir balą, jį skirčiau už ramybę ir pilnatvę. Manau, tai mano didžiausias pasiekimas – jaustis ramiai be titulų ir pasiekimų“, – tvirtino į Lietuvą grįžusi R. Meilutytė.

Anot Londono olimpinės čempionės, tą lemia papildomos pastangos ir darbas su savimi.

„Ugdau savo koncentraciją, dėmesį, nuo meditacijos, rašymo, terapijos ir iki emocijų paleidimo.

Tai leidžia man išlaikyti tą ramybę“, – apie asmeninę emocijų kontrolę kalbėjo R. Meilutytė.

Ji džiaugėsi kylančia jaunąja rinktinės pamaina. Planetos pirmenybėse varžėsi net 13 plaukikų, jos kraitis – ne tik R. Meilutytės ir D. Rapšio medaliai, bet ir vyrų 4 x 200 m l. stiliumi estafetės rungtyje iškovotas olimpinis kelialapis.

„Tų patarimų daug dalinti neteko, tik tiek, kiek reikėjo. Labai didžiuojuosi jaunąja karta. Visi pozityvūs, sąmoningi, motyvuoti. Kiekvienas narys – įkvepiantis, unikalus. Labai džiugu už jaunimą“, – neslėpė R. Meilutytė.

Pasaulio pirmenybėse 50 m baseine Tado Duškino treniruojama sportininkė per karjerą iš viso jau yra pelniusi 5 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą.

Primename, kad šeštadienį pusfinalyje R. Meilutytė buvo greičiausia (29,42 sek.), o atrankos varžybose užėmė trečią vietą (30,05 sek.).

Jai priklauso pernai fiksuotas planetos rekordas – 29,16 sek.

Pasaulio čempionės laurus R. Meilutytė Dohoje gynė ir dvigubai ilgesnėje distancijoje, tačiau atrankoje liko 17-a ir nepateko į pusfinalius.