Didžiausios sportininkų delegacijos atvyks iš Prancūzijos, Lenkijos, Lietuvos (po 19 dalyvių), gausaus būrio sulauksime iš Estijos, Norvegijos, Latvijos ir Rusijos. Taip pat atvyks dalyvių ir iš toliau - Naujosios Zelandijos, Islandijos, Kazachstano ir Izraelio.

Šis turnyras yra vienos iš kvalifikacinės programos varžybų atrankai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Turnyre dalyvaus ir du olimpinėms žaidynėms besiruošiantys Lietuvos  sportininkai Kęstutis Navickas ir Akvilė Stapušaitytė.

Varžybose taip pat pamatysime ir kitus pajėgiausius Lietuvos  badmintonininkus - vyrų dvejeto porą Povilą Bartušį ir Alaną Plaviną,  ir mišraus dvejeto porą Vytautę Fomkinaitę ir P. Bartušį. Šie žaidėjai intensyviai ruošiasi artėjančioms Europos žaidynėms, kurios  birželio pabaigoje vyks Baku (Azerbaidžanas). Sportininkus treniruoja asmeninis treneris Juozas Špelveris. Vyrų dvejetų porą treniruoja  Lietuvos nacionalinės badmintono rinktinės treneris Genadijus Plavinas.

Lietuvos olimpiečiams siekti aukščiausių rezultatų padeda patyręs kūno rengybos treneris Virginijus Mikalauskas. Dauguma šių sportininkų yra Kauno jaunalietuviu sporto organizacijos mokyklos (direktorius Evaldas Skyrius) auklėtiniai.

Turnyro tvarkaraštis:

Birželio 3 d. - kvalifikacija;
Birželio 4 d. - 1 ir 2 turnyro ratai;
Birželio 5 d. - 11.00-14.00 - ketvirtfinaliai, 17:00-21:00 numatomi
pusfinaliai;
Birželio 6 d. - 10.00-14.00 - finalai.

Ankstesniais metais vykę „Yonex Lithuania International“ turnyrai pritraukdavo virš 1000 badmintono gerbėjų. Organizatoriai ir šiemet tikisi ne mažesnio žiūrovų dėmesio, nes tai puiki proga pamatyti
aukščiausio lygio sportinio badmintono kovas Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją