Jauniausiai turnyro komandai iš Širvintų, kurios amžiaus vidurkis sudarė tik 19,5 metų, tai buvo debiutas Europos turnyruose, o vilniečiams jau dešimtas ir pats sėkmingiausias komandos istorijoje.
Namo parvežta gražuolė taurė ir medaliai už pirmą vietą bei iškovota teisė kitąmet žaisti aukštesniame, III divizione.

Turnyre kovojo 8 komandos iš Kroatijos, Vengrijos, Maltos, Graikijos, Norvegijos ir Lietuvos, suskirstytos po 4 į dvi grupes. Pagal varžybų reglamentą, grupėse komandos žaidė tarpusavyje ir pagal užimtas vietas vėliau kovojo su kitos grupės komandomis dėl konkrečių vietų.

Lietuvių komandos papuolė į vieną grupę su turnyro šeimininkų komanda HK „Marathon“ ir HC „Aker“ iš Norvegijos.

Pirmą turnyro dieną širvintiškiai debiuto rungtynėse 1:0 įveikė HC „Aker“ ekipą, o vienintelį įvartį rungtynėse pelnė puolėjas Daumantas Matulevičius.

„Ardo-Rudaminos“ pirmi varžovai buvo kur kas stipresni, vieni turnyro favoritų, HK „Marathon“. Techniški ir fiziškai gerai pasiruošę varžovai daugelyje dvikovų aikštėje buvo greitesni nei vilniečiai ir tai realizavo įvarčiais. Rungtynes kroatai laimėjo 5:2 (3:1) ir jei ne patikimas vartininko Roko Rudenkos žaidimas, skirtumas galėjo būti dar didesnis. Įvarčius „Ardui“ pelnė komandos kapitonas Valentinas Jankevičius (po mažojo kampinio) ir Kęstutis Mikutis, tiksliai užbaigęs Aleksandro Mankovskio aštrų perdavimą.

Po pirmos varžybų dienos tolimesnė turnyro eiga abejoms Lietuvos komandoms susiklostė skirtingai – širvintiškiai pralaimėjo visas kitas rungtynes, o ne vienose Europos turnyrų kovose jau užsigrūdinę vilniečiai pergalingai nužengė iki turnyro pabaigos.

Lietuvišką derbį 4:1 (1:1) laimėjo „Ardas-Rudamina“. 2 įvarčius nugalėtojams pelnė Jevgenijus Khursas, po vieną A. Mankovskis (po mažojo kampinio) ir vienas jauniausių komandos žaidėjų, 17-metis Tadas Pabijanskas. „Intai“ įvartį iš 7 m baudinio pelnė Giedrius Adomavičius.

Trečią turnyro dieną „Inta-Baltic Champingnons“ skaudžiai, net 0:8 (0:3) pralaimėjo grupės nugalėtojams, HK „Marathon“, kurie nepasigailėjo ir HC „Aker“, sutriuškinę juos net 10:0 (3:0).

Jauniems širvintiškiams į turnyro pabaigą ėmė trukti fizinės ištvermės, nes tokio intensyvumo, ne vienos dienos, turnyruose sunku žaisti net ir labiau pasiruošusiems bei patyrusiems varžovams.

„Ardas-Rudamina“ paskutinėse grupės rungtynėse užtikrinta 8:2 (7:1) įveikė HC „Aker“. Įvarčius komandai pelnė K. Mikutis (po mažojo kampinio), J. Khursas (po mažojo kampinio), Robertas Voitechovskis, A. Mankovskis (2), Darius Preidis ir T. Pabijanskas (2).

„Ardas-Rudamina“ grupėje užėmė antrą vietą ir susikovė su kitos grupės pirma komanda iš Graikijos - HC „Asteras Agion Anargyron“ ir nugalėjo varžovus 2:1.

V. Jankevičiaus ir J. Churso tikslūs smūgiai lėmė Lietuvos klubui sėkmingiausią per 10 metų dalyvavimo oficialiuose Europos turnyruose rezultatą.

„Inta-Baltic Champingnons“ paskutines savo rungtynes 0:3 (0:1) pralaimėjo HC „Kringsja“ (Norvegija) ekipai ir turnyre liko 7-oje vietoje. Pasibaigęs turnyras buvo puiki mokykla jauniems komandos žaidėjams, kurių pasiekimai ateityje priklauso tik nuo jų pačių norų ir pastangų tobulinant savo žaidimo įgūdžius, ir miesto pagalbos šiai perspektyviai komandai.

Su „Ardu-Rudamina“ turnyro pirma vieta pasidalino aikštės šeimininkai HK „Marathon“ riedulininkai, 9:3 (4:0) įveikę kitos grupės antrą komandą HC „Olcote“ (Vengrija).

Geriausio turnyro žaidėjo prizą pelnė „Ardo-Rudaminos“ žaidimo dirigentas, baltarusis A. Mankovskis, per ilgą savo karjerą sukaupęs didelę patirtį žaidžiant Rusijos, Italijos ir Belgijos čempionatuose bei įvairiuose tarptautiniuose turnyruose, atstovaudamas Baltarusijos rinktinei.

Galutinė turnyro rikiuotė:

1. „Ardas-Rudamina“ (Lietuva) (iškovota teisė žaisti III–iame divizione)
1. HK „Marathon“ (Kroatija) (iškovota teisė žaisti III–iame divizione)
3. HC „Olcote“ (Vengrija)
3. HC „Asteras Agion Anargyron“ (Graikija)
5. HC „Aker“ (Norvegija)
5. HC „Kringsja“ (Norvegija)
7. „Inta-Baltic Champingnons“ (Lietuva) (iškrito į V–o divizioną)
7. HC „Sliema Hotsticks“ (Malta) (iškrito į V–o divizioną)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)