A. Palšytė naujajam sezonui jau rengiasi sausakimšame sostinės uždarųjų patalpų lengvosios atletikos manieže, praneša LRT Televizijos laida „Panorama“. Prieš kelias dienų su dar beveik trisdešimt lengvaatlečių ji grįžo iš pirmos treniruočių stovyklos Palangoje. Bent pora mėnesių Airinė treniruotėse į aukštį nešokinės. Dvidešimtmetė sportininkė juokiasi, kad reikia pasiilgti šuolių, todėl jiems dar ne laikas. Daugiausia dėmesio dabar tenka skirti bendram fiziniam pasirengimui.

„Negaliu pasakyti, kad jau pasiilgau tų kasdienių treniruočių , ypač dvikartinių, bet, kai jis atėjo, žiūriu, kad ir tie krosai ne taip sunkiai bėgiojasi ir pratimai gerai. Galbūt dėl to, kad jau pati stipresnė esu ir kažkaip po poilsio gavosi kaip super kompensacija, gal morališkai pailsėjau ir yra lengviau“, – sako A. Palšytė.

Pasak A. Palšytės, Londono olimpinės žaidynės ją išsunkė tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Didelis dėmesys jauniausiai šuolių į aukštį finalo dalyvei buvo varginantis, o ir pradinis 189 centimetrų aukštis finale kėlė nerimą. Olimpinių žaidynių debiutantė tikina finale kėlusi sau didesnius tikslus nei vien pradinis aukštis, tačiau dėl užimtos vienuoliktos vietos tikrai nenusimena.

„Pamačiau, ko esu verta toje tarptautinėje arenoje – visgi būti jauniausiai visame sektoriuje tarp visų šokinėjančių elitinių sportininkių ir prasibrauti į finalą, ir jame likti ne paskutinei, tai tikrai yra ne mažas pasiekimas. Aišku, svajonės auga, augant rezultatui, tobulėjant, bręstant, ir, manau, po ketverių metų Rio de Žaneiro olimpiadoje galbūt galėčiau tikėtis ko nors daugiau, nes tada ir patirties bus daugiau, ir tuomet jau šokinėsiu didesnius aukščius. Ta prasme, nieko negaliu planuoti, bet tos ambicijos ir svajos yra maksimalios“, – „Panoramai“ sakė A. Palšytė.

Kitąmet A. Palšytės laukia net kelios svarbios varžybos: Europos uždarųjų patalpų čempionatas, Europos jaunimo iki 23-ejų metų čempionatas, pasaulinė studentų universiada ir pasaulio lengvosios atletikos čempionatas.

„Universiada turi nuo praeito karto tokį likusį kažkokį visai mielą prisiminimą ir, galvoju, kad būtų smagu du kartus iš eilės, tarkime, parsivežti medalį, bet čia nieko negali planuoti, tiesiog ruošiesi ir tiek. Šiaip galvoju, kad reiktų laimėti Europos jaunimo iki 23-ejų metų čempionatą – tai yra mano varžybos ir tikrai turiu realius šansus. Aišku, norėtųsi labai gerai pasirodyti pasaulio čempionate arba žiemą Europos čempionate“, – sako A. Palšytė.

Pasaulio ir Europos jaunimo vicečempionė tikisi, kad ne už kalnų ir ta diena, kai jai paklus dviejų metrų aukštis. Dabartinį savo asmeninį ir Lietuvos rekordą – 196 centimetrus – ji pasiekė pernai pasaulinėje studentų universiadoje, kur pasipuošė sidabro medaliu.