Kalbintas 41-erių metų vartininkas, daugybę kartų išrinktas geriausiu šalies rankininku, atvirai papasakojo apie įsimintinas akimirkas nacionalinėje rinktinėje ir galiausiai pripažino, jog pergalių ir pasiekimų ilgamečiam rinktinės nariui vis dar neužtenka.

- Savaitgalį jau trečią kartą tapote Šveicarijos taurės laimėtoju. Kiek svarbus Jums šis pasiekimas?

- Kiekvienas pasiekimas man labai svarbus ir brangus. Ir su kiekvienais metais jie tampa vis svarbesni. Labai džiaugiuosi ir tuo pačiu didžiuojuosi, kad Šveicarijos taurę pavyko iškovoti su visais trim Šveicarijos klubais, kuriuose man teko žaisti. O dabar su savo komanda „Pfadi Winterthur“ dėsime visas pastangas, kad taptume Šveicarijos čempionais.

- Kokie prisiminimai užplūsta pagalvojus apie tuos metus, praleistus su nacionaline vyrų rinktine?

- Net 22 metai Lietuvos rinktinėje! Tai buvo labai gražūs, emocingi, pergalingi, kovingi, linksmi ir su nusivylimais metai. Su rinktinės komandos draugais galime didžiuotis pasirodymais pasaulio čempionate Japonijoje ir Europos čempionate Italijoje. Taip pat galime ir apgailestauti, jog kelis kartus buvome vos tik per plauką, vos tik per mažą žingsnelį nuo patekimo į finalo etapus. Didžiuojuosi savo rankinio „šeima“ – rinktinės buvusiais ir esamais žaidėjais, treneriais, su kuriais kovojome už Lietuvos rankinį.

- Daugybę metų teko atstovauti Lietuvos nacionalinei vyrų rinktinei. Koks jausmas žinoti, kad tai bus paskutinis kartas?

- Tiesą pasakius, jausmas labai įdomus ir neapibūdinamas. Iš dalies liūdna, nes suvoki, kaip greitai bėga laikas, o aš iki šiol dar nepasisotinęs pergalėmis. Iš kitos pusės – pats laikas duoti kelią jaunesniems žaidėjams. Todėl nuoširdžiausiai linkiu jiems sėkmės, kovingumo ir pergalių.

- Birželio 10 d. Kaune laukia susitikimas su danais. Ar Danijos rinktinė įveikiamas varžovas?

- Mes patys matome, kokios staigmenos gali atsitikti čempionatuose, kai jau atrodo žinomi favoritai. Todėl neįveikiamų varžovų nėra.

- Kaip vertinate rinktinės galimybes patekti į tolesnį Europos čempionato etapą? 

- Kamuolys apvalus. Todėl reikia tikėti, kovoti ir atiduoti tam tikslui visus šimtą procentų savo jėgų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)